Microsoft stopt Bing Chat-AI in taakbalk Windows 11 met functie-update

Microsoft start ietwat verrassend de uitrol van een nieuwe functie-update voor Windows 11, waarbij Bing Chat zonder voorafgaande tests door insiders in de taakbalk terechtkomt.

Microsoft werkte zijn zoekmachine Bing in de schijnwerpers door de integratie van een AI-chatbot die zoekopdrachten kan beantwoorden en conversaties kan voeren. Dat zorgde tijdens een preview voor handige resultaten maar ook ietwat verontrustende conversaties. Redmond denkt nu de problemen met de AI-chatbot in zijn zoekmachine opgelost te hebben en maakt de GPT-3-gebaseerde chatbot klaar voor het grote publiek.

De softwareboer rolt Bing met AI immers uit naar de zoekbalk in Windows 11. Dat is opvallend, aangezien Microsoft die functie in Windows niet getest heeft met Windows Insiders. In de AI-race plant het bedrijf duidelijk om het gaspedaal niet te lossen, ook al is het moeilijk om vast te stellen of Bing Chat echt klaar is voor het grote publiek.

Let wel: hoewel de update naar Windows 11 komt, moet je toegang hebben tot de Bing Preview om te chatten vanuit de taakbalk. Die preview is niet voor iedereen beschikbaar en toegang wordt door Microsoft ingezet als een marketingtool.

Andere nieuwigheden

Microsoft introduceert met de Windows 11-upgrade nog enkele andere nieuwigheden, zoals Widgets van Spotify en een taakbalk geoptimaliseerd voor tablets. Ook een videoschermopname maken kan voortaan zonder externe software via de Snipping Tool. Notepad-gebruikers krijgen dan weer toegang tot de langverwachte tab-functie en iPhone-gebruikers kunnen in preview Phone Link gebruiken.

Voor de techneuten sleutelt Microsoft aan Quick Assist. Die optie wordt iets eenvoudiger maar ook krachtiger. Zo kan je sneller de controle overnemen maar ook een digitale laserpointer gebruiken om vanop afstand de bomma duidelijk te maken waarop ze volgende keer toch beter niet klikt.

De update voor Windows 11 is beschikbaar voor compatibele toestellen wanneer je manueel naar nieuwe updates zoekt. Wie dat niet doet, kan rustig afwachten. In principe komt de nieuwe functionaliteit in de loop van de komende maand op je computer terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home