Microsoft viert 15 jaar OneDrive met nieuwe look en functies

Microsoft OneDrive

OneDrive bestaat vijftien jaar en dat viert Microsoft met een nieuwe landingspagina (OneDrive Home) en handige functies. Proficiat OneDrive!

In 2007 lanceerde Microsoft het opslagsysteem in de cloud. Sindsdien groeide OneDrive uit tot een belangrijke toepassing voor bedrijven maar ook gezinnen en vriendengroepen. Op regelmatige basis kreeg de tool nieuwe functies.

Microsoft gebruikt de verjaardag om OneDrive van een nieuwe look en bijkomende toepassingen te voorzien. Al is het nog even geduld oefenen want de functies zijn pas binnen enkele maanden beschikbaar.

Nieuwe landingspagina en functies

De belangrijkste update zal de nieuwe landingspagina OneDrive Home zijn. Die moet ervoor zorgen dat het eenvoudiger is om jouw werk op te volgen. In plaats van in Mijn Documenten te komen zoals bij OneDrive, kom je terecht op de nieuwe startpagina. Die lijkt verdacht veel op het Dashboard in de online versie van Office.

Net zoals bij Office vind je bij OneDrive Home een lijst van jouw documenten, gerangschikt op datum wanneer je die het laatste hebt gebruikt. Boven de lijst kan je via filters documenten rangschikken. Verder zal het mogelijk zijn om in het ‘Activity’-veld commentaren achter te laten, personen te taggen of taken toe te wijzen aan collega’s. Microsoft voegt eveneens een ‘Quick access’-sessie toe aan OneDrive Home. Hiermee kan je de documenten, plaatsen, etc die je het vaakst gebruikt vastpinnen.

lees ook

Nieuwe Windows Verkenner voor Windows 11 lanceert in test build

Photo story

Later dit jaar zal Microsoft OneDrive photo story uitrollen in de OneDrive Mobiele app. In essentie zal dit het equivalent zijn van de Instagram Stories. Australië krijgt de primeur van deze functie. Later dit jaar volgen de VS en de rest van de wereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home