Microsoft maakt wisselen van account in Microsoft 365 web-apps eenvoudiger

Wisselen van account in webapplicaties van Microsoft wordt eenvoudiger. Zo kan je sneller switchen tussen verschillende professionele of persoonlijke accounts.

Wie meer dan één Microsoft-account heeft, merkte misschien al dat wisselen tussen de verschillende accounts in een webtoepassing van Microsoft een best vervelende klus was. Bij Google kan je met enkele muisklikken van account wisselen, maar Microsoft eiste dat je uitlogde met je ene account om vervolgens in te loggen met het andere. Aan die omslachtige aanpak komt nu een einde.

Snelle switch tussen Microsoft-accounts

Microsoft laat weten dat het binnenkort eenvoudig wordt om te wisselen tussen verschillende Microsoft-accounts binnen webtoepassingen. Daarbij maakt het niet uit of je wisselt tussen professionele of persoonlijke accounts, of een combinatie daarvan. Binnen dezelfde browser zal je op verschillende accounts kunnen inloggen en met twee muisklikken kunnen wisselen. De aanpak lijkt sterk op die van Google. De verandering komt enkel naar web-applicaties aangezien wisselen op desktoptoepassingen vandaag al eenvoudig is.

Microsoft zal de kleine maar welkome verbetering gestaag uitrollen vanaf nu tot juni. Tegen dan moeten Office.com, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, SharePoint en het Microsoft 365 Admin Center op het web de functionaliteit wereldwijd bezitten.

Werk of persoonlijk

Microsoft ziet twee voorname scenario’s waarin de functionaliteit van pas komt. Het eerste scenario is louter professioneel. Denk daarbij aan een consultant die actief is bij een externe organisatie en voor beide ondernemingen een account heeft. Op dit moment moet een dergelijk profiel nog twee browsers gebruiken of inloggen in met een gewoon venster en een incognito venster om over de twee accounts te werken. Binnenkort kan je in zo’n geval gewoon wisselen via een klik op de profielknop rechts bovenaan.

lees ook

Microsoft-account en internet binnenkort verplicht voor installatie Windows 11 Pro

In het tweede scenario heeft een persoon een account voor het werk maar ook een persoonlijk voor het gezin. Wie werkmails wil beantwoorden en terwijl wat opzoekwerk wil verrichten voor een persoonlijke vakantie, kan dat nu ook zonder gedoe.

Niet naast elkaar

Het wisselen heeft wel zijn beperkingen. Per toepassing kan er maar één Microsoft-account tegelijkertijd actief zijn. Je kan dus snel wisselen tussen de online mailbox van twee van je organisaties, maar je kan beide mailboxen niet naast elkaar openen met verschillende accounts. In dat geval krijg je een melding dat je één van de pagina’s moet vernieuwen. Microsoft wijst er verder nog op dat accounts functioneel gescheiden blijven en er dus geen gevaar is dat data tussen verschillende identiteiten wordt uitgewisseld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home