Microsoft maakt installatie van native Android Office apps onmogelijk voor Chrome OS

Chromebook-gebruikers worden binnenkort verplicht de webversies van Office te gebruiken. Microsoft geeft hun vanaf 18 september geen toegang meer tot native Android Office apps. Het bedrijf zegt dat de webversies de meest compatibele versies zijn voor Chrome OS. Over de intenties van Microsoft zijn toch heel wat twijfels te horen.  

Vanaf 18 september kunnen Chromebook-gebruikers enkel nog gebruik maken van de webversie van Word. Microsoft sluit hen uit van het gebruik van native Office Android-apps.

Chromebookgebruikers kunnen zo enkel nog gebruik maken van de applicaties op Office.com en Outlook.com. Hiervoor moeten zij inloggen met hun persoonlijke Microsoft Account of met een account gekoppeld aan een actief Microsoft 365- of Office 365-abonnement.

Minimale communicatie

Een opmerkzame lezer merkte een wijziging in de instructies om Microsoft Office te installeren op een Chromebook op. Daar staat te lezen “De Android-versies van Office, Outlook, OneNote en OneDrive worden momenteel niet ondersteund op een Chromebook”. Een week geleden adviseerde Microsoft nog op diezelfde pagina om native Androidversies te downloaden in de Google Play Store.

Volgens Microsoft wordt de aanpassing doorgevoerd in het belang van Chromebook-gebruikers. De webversies zijn volgens het bedrijf namelijk de beste optie voor Chrome OS. Of de aanpassing oprecht gebeurt met de beste bedoelingen voor Chromebookgebruikers is twijfelachtig. De verkoopcijfers van Chromebooks swingden namelijk de pan uit in 2021. Bovendien was Microsoft eerder nog van plan een Chrome OS-alternatief op de markt te brengen, onder de naam Windows 10X. Hoewel die ideeën toch de vuilbak ingingen, betekent het niet dat Microsoft daarmee de strijdbijl begraaft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home