Microsoft lanceert nieuwe Office-app eindelijk voor iPad

Tabletvriendelijk

microsoft office ipad pencil

Microsoft bundelt al langer alle Office-toepassingen in één app op smartphones. Nu is er ook eindelijk de tabletversie voor iPad. Uniek is de ondersteuning voor trackpad of muis.

Begin vorig jaar heeft Microsoft een nieuwe Office-app op Android en iOS gelanceerd. In plaats van een aparte app voor Word, Excel en PowerPoint, kan je voortaan alles in één app terugvinden. Het pakket bevatte verder nog onder andere OneDrive, Office Lens, PDF-lezer en andere handige toepassingen.

Microsoft heeft een jaar gesleuteld aan de Office-app voor iPad om optimaal gebruik te maken van het grotere scherm. Zo lanceerde het eerder al ondersteuning voor muis of touchpad in de aparte Office-apps op iPad. Die ondersteuning zit nu ook in de algemene Office-app die alle aparte onderdelen vervangt, net als in de mobiele versie.

Office-app met meer functionaliteit

De nieuwe Office-app biedt meer functionaliteit. De toepassing komt met een handig startscherm waaruit je meteen toegang krijgt tot de documenten waar je recent aan werkte, zowel mobiel als op een ander toestel (via OneDrive-connectiviteit). Wisselen tussen applicaties is eenvoudiger en Microsoft zorgt voor een diepe PDF-integratie. Zo kan je documenten en spreadsheets snel naar PDF omzetten of zaken die je onderweg tegenkomt met je smartphone scannen naar PDF.

Office Lens-integratie zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld presentaties en whiteboards kan fotograferen en hun inhoud kan integreren. De app bevat specifieke functies om foto’s om te zetten naar zowel tekst in Word als een tabel in Excel.

lees ook

Microsoft rolt Application Guard for Office uit naar alle klanten

Bijkomend voordeel is de voetafdruk: hoewel Office de functionaliteit van drie toepassingen plus een heleboel extra’s bevat, is de voetafdruk van de geconsolideerde applicatie een stuk kleiner dan van de drie afzonderlijke apps. Dat is met name interessant voor gebruikers die tegen de limieten van hun interne geheugen aanlopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home