Office voor iPad ondersteunt nu muis of touchpad

Wie productief wil werken op een iPad, kan voortaan een muis of touchpad gebruiken in plaats van je vinger. De ondersteuning geldt voor Word, Excel en PowerPoint en biedt ook ondersteuning voor het ingebouwde touchpad van de Apple Magic Keyboard.

Dankzij de nieuwe inputmethodes kan je snel rond tekst en foto’s navigeren. De cursor is contextgevoelig zodat je het maximale uit het Apple Magic Keyboard kan halen.

Je kan met de cursor tekst markeren in Word, beelden en grafieken verkleinen of vergroten in PowerPoint en meerdere cellen selecteren in Excel.

Fluent UI

Samen met de introductie van de cursor heeft Microsoft in de update ook zijn Fluent UI verwerkt. Het bekende lint bovenaan verandert grondig om meer ruimte te maken voor slimme functies die je op dat ogenblik nodig hebt.

Tegelijk wil Microsoft binnenkort Excel extra ondersteuning geven voor meerdere documenten, betere contextuele menu’s en offline ondersteuning voor cloudbestanden. Deze update rolt de komende maanden uit. De ondersteuning voor muis en toetsenbord is er vandaag en zou de komende dagen en weken beschikbaar moeten zijn volgens The Verge.

Tip: Microsoft geeft voorproefje van nieuw Office-design

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home