Microsoft lanceert Moment 5-update voor Windows 11

windows 11 laptop

Microsoft kondigde gisteren de nieuwe Moment 5-update aan voor Windows 11. Deze optionele update biedt nieuwe vaardigheden voor Copilot en verbeteringen aan bestaande functies.

Microsoft rolt de nieuwe Moment 5-update voor Windows 11 uit. Deze optionele update voor Windows 11-gebruikers wordt gestaag uitgerold en zal binnenkort algemeen beschikbaar zijn. Microsoft Copilot wordt slimmer en krijgt er nieuwe vaardigheden en plug-ins bij, en er worden verbeteringen toegevoegd aan bestaande applicaties.

Nieuwe vaardigheden

Microsoft voegt nieuwe vaardigheden toe waarmee Copilot meer Windows 11-instellingen voor gebruikers kan wijzigen en plug-ins voor diensten zoals OpenTable, Shopify en Kayak. Daarnaast lanceert Microsoft nieuwe AI-bewerkingsintegraties in apps waaronder Clipchamp en Foto’s, bovenop verbeteringen aan widgets en de Windows-snapfunctionaliteit.  

lees ook

Windows 11 krijgt ‘hot patches’ waarbij je de pc niet moet herstarten

Zo is er de nieuwe Generative Erase-functie in de Foto’s- app waarmee je ongewenste objecten uit een foto kunt verwijderen door ze eenvoudig te selecteren. Verder krijgt de app Clipchamp, waarmee je video’s kan bewerken, de mogelijkheid om ongemakkelijke stiltes uit een video te verwijderen.  

Slimmere computer

De nieuwe opties van Copilot maken vaardigheden mogelijk zoals het in -en uitschakelen van je batterijbesparingsmodus, weergeven van apparaat-, systeem- en batterij-informatie, opstarten van functies zoals Verteller of Vergrootlas, tonen van wifi-netwerken en opslagruimte of zelfs het legen van je prullenbak.

lees ook

Copilot for OneDrive kent jouw bestanden zodat je pc niet meer moet zweten

Deze nieuwe functies an sich zijn niet heel vernieuwend, maar tonen wel aan dat Copilot in de toekomst heel wat complexe taken op zich kan nemen op jouw pc. AI-experimenten zijn de laatste tijd voornamelijk aanwezig op mobiele toestellen, maar Microsoft heeft hier een stap voor met een algemene pc-Copilot die apps voor jou kan openen en manipuleren, of misschien zelfs helemaal vervangen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home