Microsoft lanceert deze lente nieuwe Surface Go 2 en Surface Book 3

Microsoft Surface Go

Microsoft bereidt de introductie van een Surface Go 2 en Surface Book 3 voor. Die zullen naar verluidt nog deze lente virtueel worden gelanceerd. Geruchten over de twee producten doen al een tijdje de ronde.

Volgens ZDNet, dat zich baseert op bronnen die bekend zijn met de plannen, zou de Surface Go 2 gepland staan voor een lancering in mei, gevolgd door de Surface Book 3 in juni. Ook de uitgestelde Surface Earbuds zouden deze lente op de markt komen.

Surface Go 2

De vermoedelijke Surface Go 2 onderging recent het goedkeuringsproces van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC). Het ziet er naar uit dat die voortaan een Intel Core M3 aan boord krijgt, al is een nieuwe versie met Pentium Gold-chip als basismodel ook niet uitgesloten.

Windows Central bericht verder dat het toestel een iets groter 10,5 inchscherm krijgt, maar wel nog steeds dezelfde Type Cover gebruikt als de originele Go. Dat zou betekenen dat Microsoft de bezels kleiner heeft gemaakt.

Verder zou er ook een LTE-versie beschikbaar komen en zal het apparaat worden geleverd met Windows 10 Home in S-modus. Dat kan je vervolgens eventueel updaten naar een reguliere Windows 10.

Surface Book 3

Wat de Surface Book 3 betreft, kunnen we ons hoogstwaarschijnlijk weer aan een 13,5 inch en 15 inch versie verwachten. Die krijgen een upgrade naar de tiende generatie Intel-processors en Nvidia GTX-gpu in de 16xx-klasse. Een premium-versie zou zelfs met professionele Quadro-gpu worden geleverd.

Verder is sprake van een maximale configuratie mat 32 GB RAM en 1 TB SSD-opslag. Die specificaties geven de Surface Book 3 nog meer de allures van een mobiele workstation en maken hem geschikt voor onder meer CAD-tekenwerk, maar ook AI-toepassingen en data science.

Tot slot zou Microsoft ook aan een update werken van zijn vijf jaar oude Surface Dock. Volgens speculaties krijgt die een USB-C-poort mee, wat niet ongeloofwaardig klinkt, gezien de poort steeds couranter wordt en ondertussen ook op enkele Surface-toestellen zijn opwachting heeft gemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home