Microsoft lanceert bèta van PC Manager voor Windows 10 en 11

Windows 11 2022 Update

Microsoft heeft een nieuwe app voor Windows in de pijplijn zitten: PC Manager. De applicatie helpt je onder meer geheugen te besparen en de prestaties te verbeteren.

PC Manager is al enkele maanden exclusief beschikbaar in China, maar volgens een tweet van Aggiornamenti Lumia zou Microsoft de bèta spoedig ook beschikbaar stellen via de Microsoft Store. Deze nieuwe applicatie bundelt enkele handige instellingen voor het beheer van je apparaat. PC Manager komt naar Windows 10 en 11.

De app is verdeeld in twee secties: Cleanup en Security. Het Cleanup-menu bevat instellingen die je helpen om zuinig om te springen met het RAM-geheugen en de prestaties van je apparaat te optimaliseren. Je kan onder meer systeemlogs verwijderen, energievretende processen detecteren en opstartprogramma’s inperken om je apparaat sneller te doen opstarten.

In het Security-menu vind je belangrijke informatie terug over de beveiliging van je apparaat. Je kan via dit menu je apparaat laten scannen op potentiële risico’s en wanneer Microsoft een nieuwe Windows-update uitrolt, zal die hier ook verschijnen.

pc manager windows
Bron: Microsoft

Adder onder het gras

Via Browser Protection kan je ook eenvoudig je standaardbrowser wijzigen. XDA Developers merkt hier de adder onder het gras op, want Microsoft zal natuurlijk weer alle trucs uithalen om je te overtuigen voor Edge te kiezen. Microsoft zal het nooit verleren.

PC Manager voegt aan zich dus geen nieuwe functies toe aan Windows. Wat de app wel doet, is allerlei handige instellingen die normaal wijdverspreid zitten over het instellingenmenu samenbrengen in één dashboard. Het is nog onduidelijk wanneer de applicatie klaar zou zijn voor de uitrol naar het grote publiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home