Microsoft herstelt verdwijnende taakbalk in Windows 10

windows 10

Windows 10 kampte met een vervelende bug waarin de taakbalk soms met de noorderzon kon vertrekken, al dan niet in combinatie met een vastzittend systeem. Microsoft verhelpt dat euvel nu.

Gebruikers van Windows 10 konden met een lastig probleem geconfronteerd worden. Van tijd tot tijd verdeen de taakbalk en bleef het besturingssysteem hangen. Systemen met Windows 10 20H2, 21H1, 21H2 en 22H2 werden getroffen. Microsoft heeft het probleem nu verholpen.

Daartoe lanceerde Redmond geen nieuwe update, maar maakte Microsoft gebruik van de Known Issue Rollback (KIR)-functionaliteit. Die laat Microsoft toe om automatisch bepaalde updates uitgerold via Windows Update terug te draaien. KIR werkt alleen bij updates die niets met beveiliging te maken hebben.

Group Policy

In grote organisaties moeten beheerders van toestellen wel een speciale Group Policy installeren om het euvel te verhelpen. Die policy vind je hier. Andere gebruikers moeten even geduld hebben. Het kan tot 24 uur duren voor een KIR-oplossing alle systemen heeft bereikt. Even heropstarten versnelt de zaak.

Microsoft heeft verschillende problemen veroorzaakt door recente updates opgelost. Ook Windows Kerberos-authenticatie is gerepareerd, net als Windows DirectAccess-connectiviteit.

Windows 10 blijft het populairste besturingssysteem van Microsoft, ondanks de lancering van Windows 11 meer dan een jaar geleden. Cijfers tonen aan dat het gros van de gebruikers de upgrade nog niet heeft doorgevoerd, al zijn lang niet alle toestellen compatibel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home