Microsoft finaliseert Windows 10 October 2020 Update voor testers

windows 10

De Windows 10 20H2-update staat voorlopig nog gepland voor verschijning volgende maand. Net als vorig jaar gaat het om een incrementele update zonder nieuwe features. Vandaag wordt de Windows 10 October 2020 Update getest door Windows Insiders voordat de update publiek uitrolt.

De Windows 10 October 2020 Update focust vooral op stabiliteit en bevat onder andere een vernieuwd startmenu. De nieuwe Windowsversie installeert ook standaard de Chromium-versie van Edge. Hiermee kan je in de update via Alt+Tab doorheen Edge-tabbladen kan bladeren. Verder stopt Microsoft opnieuw een aantal functies uit het oude Configuratiescherm in de moderne Instellingenpagina om op termijn alle oude systeemtools te elimineren.

Windows Insiders, de community van Windows bétatesters, heeft vorige week de update ontvangen die volgende maand publiek zal worden verdeeld via het Windows updatekanaal. Zakelijke gebruikers of ontwikkelaars die de nieuwste versie willen proefdraaien, kunnen zich als Windows Insider melden en Build 19042.508 selecteren. Wie het bétakanaal kiest, ontvangt automatisch deze build.

Stabiele updatecyclus

Voor bedrijven is de Windows-update die in het najaar wordt uitgerold de meest interessante om te upgraden. Deze biedt extra stabiliteit vergeleken met de feature-update elk voorjaar en het updateritme is anders. Updates in het voorjaar genieten 18 maanden ondersteuning, terwijl die in het najaar 30 maanden ondersteuning genieten. Belangrijke kanttekening: die langere periode enkel voor Windows 10 Enterprise. Windows 10 Pro is standaard 18 maanden ongeacht welke update.

In feite kan je de update in het najaar bekijken als een Service Pack van de update in het voorjaar. Het updateritme wordt hiermee vertraagd en tegelijk krijgen gebruikers, en bedrijven in het bijzonder, opnieuw meer controle over hun eigen updateritme, zonder dat ze daarbij risico lopen om met niet-ondersteunde systemen achter te blijven.

Tip: Microsoft verlengt ondersteuning Windows 10 voor enterprise

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home