Microsoft experimenteert met updates uitstellen op Windows 10 Home

Windows 10 pictogrammen

Microsoft lijkt te experimenteren met de mogelijkheid om ook Windows 10 Home-gebruikers updates te laten uitstellen. Dat is niet alleen goed nieuws voor consumenten, maar ook voor kleine kmo’s en zelfstandigen die vaak beroep doen op deze versie.

In tegenstelling tot Windows 10 Pro en Enterprise hebben Home-gebruikers vandaag alleen de mogelijkheid om een update kort te snoozen, voordat hij opnieuw wordt aangeboden. Dat zal mogelijk veranderen met de volgende grote feature-update, Windows 10 19H1.

35 dagen

Een Windows Insider deelde op Reddit zijn ontdekking van een nieuwe optie om updates op Windows 10 Home met 35 dagen uit te stellen, nadat hij een schone installatie van het OS (build 18356.1) had uitgevoerd.

“Pauzeer updates tijdelijk gedurende maximaal 35 dagen op dit apparaat. Wanneer je de pauzelimiet bereikt, moet je apparaat nieuwe updates ontvangen voordat je opnieuw kan pauzeren”, klinkt het in de uitleg bij de nieuwe functionaliteit.

ZDNet vroeg Microsoft om een reactie en kreeg volgend standaard antwoord:

“Het Windows Insider-programma is gemaakt om Microsoft in staat te stellen verschillende functies en functionaliteit te testen, wat toekomstige versies van Windows zal beïnvloeden. Microsoft test regelmatig nieuwe functies en wijzigingen in bestaande functies om te zien wat goed resoneert met fans.”

Dat bevestigt noch ontkracht voorlopig dat de pauzeerfunctie zal opduiken in de volgende feature-update. Het zou niet alleen goed nieuws zijn voor consumenten, maar ook voor zelfstandigen en kleine kmo’s die uit kostenoverwegingen met goedkopere Windows 10 Home-toestellen werken.

October 2018 Update

De recentste Windows 10 October 2018 Update (1809) verliep allesbehalve van een leien dakje. Kort na de aanvankelijke lancering, werd de update alweer ingetrokken vanwege een ernstige bug, om pas een maand later opnieuw te worden gelanceerd. Vier maanden later draait de nieuwste update naar schatting op ongeveer een vijfde van alle Windows 10-systemen.

Gerelateerd: Windows 10 B-, C- of D-update: wat is het verschil?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home