Microsoft Edge for Business is vanaf nu beschikbaar

Microsoft Edge for Business

Met Edge for Business wil Microsoft een betere segmentering doorvoeren tussen professioneel en privé-internetgebruik.

Om te voorkomen dat werknemers twee verschillende browsers gebruiken voor werk en privé, lanceert Microsoft Edge for Business. Deze internetbrowser wisselt automatisch tussen persoonlijke en professionele sessies met telkens een apart browservenster. Hiermee kunnen organisaties één browser standaardiseren en beheren.

Elk profiel, werk of privé, heeft een aparte cache, en opslaglocatie. De gebruikersinformatie wordt apart bijgehouden en persoonlijk data kan gescheiden worden van de andere gegevens die organisaties synchroniseren.

Edge for Business is vandaag stabiel genoeg voor een algemene release op beheerde toestellen. Wie als organisatie op onbeheerde toestellen Edge for Business wil installeren, moet voorlopig nog met een previewversie werken die je hier kan terugvinden.

Microsoft Edge for Business

Gekoppeld aan Entra ID (Azure AD)

Elke organisatie die werkt met Entra ID (Vroeger Azure AD), ontvangt automatisch Edge for Business. Een aparte download is niet nodig. Werknemers worden van de wijziging op de hoogte gebracht door een banner in Edge.

Een geüpdatet Edge-icoon in de startbalk met een werkkoffer naast toont wanneer je op een werkprofiel bezig bent. Alle wachtwoorden, favorieten en data worden hier in een aparte silo gestopt om de scheiding tussen werk en privé in stand te houden.

Functioneel is er voor de werknemers geen verschil tussen beide versies. Sommige privévensters zullen wel automatisch naar werkvensters worden omgezet, bijvoorbeeld wanneer je persoonlijk surft naar een Microsoft 365-webapp. In beide versies kan je Bing Chat Enterprise raadplegen.

Voor het IT-team verandert er weinig. Alle huidige instellingen, regels en configuraties worden automatisch overgenomen naar Edge for Business. In aankomende releases wordt er ondersteuning uitgerold voor bi-directioneel wisselen tussen werk en licht beheerbare privé-browservensters. Ook aan optionele mogelijkheden om het logo van de organisatie mee te integreren in Edge wordt gewerkt.

Microsoft heeft een uitgebreide FAQ opgesteld waar IT-teams met hun vragen terecht kunnen.

lees ook

Bing Chat Enterprise clasht niet met Europese dataregels

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home