Microsoft wil Copilot nu ook in Verkenner stoppen

Windows 11 2022 Update

De slimme AI kan je bestanden met één klik analyseren of samenvatten. Door Copilot te integreren in Verkenner is de chatbot alomtegenwoordig in Windows 11.

Microsoft zet vol in op AI en Copilot en integreert de dienst in tal van onderdelen waaronder Microsoft 365 en Windows 11. Om de chatbot nog meer in je gezicht te gooien, werkt Microsoft aan een Copilot-assistent rechtstreeks in Verkenner volgens Windows Latest. Zij bevestigen wat in januari al op X werd gemeld door een Windows-expert.

Er is nog geen officieel nieuws hierrond, maar volgens interne bronnen kan je Copilot in actie laten schieten door op een bestand te rechterklikken. In het voorbeeld hierboven krijg je de optie om een samenvatting te geven of om iets naar Copilot te uploaden voor een analyse.

Vorige week nog lanceerde Microsoft een versie van Copilot voor beveiligingsteams. Onder de noemer Copilot for Security kan AI vanaf 1 april 2024 IT-teams assisteren. In tegenstelling tot andere Copilot-versies die gratis zijn of een vast bedrag per maand vereisen, betaal je hier per uur.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home