Exact Online drijft automatisering verder door met zomerupdate

exact

Exact breidt de automatiseringsmogelijkheden van zijn software verder uit in de nieuwe zomerupdate van het cloudboekhoudpakket Exact Online. “De winsten die bedrijven kunnen boeken dankzij automatisering, maken dat de toekomst ontegensprekelijk digitaal is”, zegt Phill Robinson, CEO van Exact.

De Exact Summer ’19 Release introduceert onder meer de mogelijkheid om goedgekeurde facturen meteen beschikbaar te stellen voor betaling. Bovendien kunnen facturen tot een betaald bedrag automatisch worden goedgekeurd. In de mobiele app is het voortaan mogelijk om facturen met een swipebeweging goed te keuren.

De software laat vanaf nu ook toe om werkorders te prioriteren, waardoor personeel in één oogopslag ziet in welke volgorde orders moeten worden afgehandeld. Dat moet handelaars toelaten om sneller en betrouwbaarder aan hun klanten te leveren. De nieuw functie ‘Geplande Retouren’ schept daarnaast orde in de afhandeling van geretourneerde producten.

Andere nieuwe innovaties uit de Exact Summer ’19 Release zijn onder meer:

  • Per gebruiker zijn per factuur limieten in te stellen voor goedkeuring.
  • Er is een extra controle op dubbele aankoopfacturen. De check op basis van referentienummer en leverancier werd uitgebreid met controle op het totaalbedrag en de factuurdatum.
  • SODA 1.2-bestanden in Exact Online importeren. Hiermee kunnen afdelingen aan kostenplaatsen en kostendragers gekoppeld worden in de administratie voor nauwkeurigere overzichten
  • Online verwerkt activa-afschrijvingen nu op de achtergrond. Daarnaast biedt de activacontrolelijst een overzicht waarin wordt gecontroleerd of de geboekte bedragen op de grootboekrekeningen voor activa overeenkomen met de waarde van de activa in de activagroep. Als er een verschil is tussen deze bedragen, wordt een activum aangemaakt.
  • Global Location Number beschikbaar. Hiermee is een fysieke locatie van bijvoorbeeld een winkel of een magazijn als uniek adres te identificeren. Een GLN van het eigen bedrijf, dat van klanten en leveranciers is als referentie te koppelen aan elektronische facturen.

ERP en Social Collaboration

Ook de ERP-software werd onder handen genomen. Exact zet vooral in op makkelijk te integreren updates die zowel on-premises als via een private of public cloud beschikbaar zijn, zoals een uitbreiding van de Exact Hour Entry-app. Daarmee kunnen ondernemers nu eenvoudig alle informatie over hun projecten bekijken, gaande van projectleden tot taakverdelingen of de status van activiteiten.

Daarnaast is ook de tijdlijn binnen het interne communicatieplatform Social Collaboration (onderdeel van Exact Synergy) nu beter leesbaar, en kunnen gebruikers soepeler berichten delen onder elkaar binnen dit platform.

Gerelateerd: ‘No Hands Accounting’ in Exact Online minimaliseert handmatig werken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home