Microsoft begint 32-bit-ondersteuning voor Windows 10 af te bouwen

Windows 10 pictogrammen

Nieuwe Windows 10-pc’s zullen vanaf de aankomende mei-update (versie 2004) alleen nog de 64-bit-versie van het besturingssyteem kunnen draaien. Bestaande 32-bit-systemen blijven voorlopig wel nog ondersteund.

Vanaf Windows 10 2004, de update die in principe later deze maand beschikbaar komt, past Microsoft de minimale systeemvereisten voor pc’s aan. Alle nieuwe Windows 10-systemen die OEM’s uitbrengen, zullen voortaan 64-bit moeten zijn. Microsoft brengt niet langer 32-bit-versies uit voor fabrikanten.

“Dit heeft geen invloed op 32-bit-klantensystemen die zijn vervaardigd met eerdere versies van Windows 10”, benadrukt Microsoft in zijn documentatie. “Microsoft blijft zich inzetten voor het leveren van functie- en beveiligingsupdates op deze apparaten.”

Dat betekent dat er voorlopig wel nog steeds 32-bit-installatiebestanden zullen worden aangeboden via niet-OEM-kanalen, om gebruikers te ondersteunen in verschillende upgrade- en installatiescenario’s.

De eerste stap van wat wellicht een lang uitgerekt proces wordt om Windows 10 64-bit-only te maken, is nu wel gezet. De Windows 10 May 2020 Update zou volgens de laatste onofficiële berichten op 28 mei worden gelost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home