Microsoft 365 krijgt formule met 100 GB cloudopslag voor 1,99 dollar per maand

Microsoft voegt een nieuwe formule toe aan zijn Microsoft 365-aanbod. Het plan kan gebruikers aanspreken die de apps niet intensief gebruiken en daarom geen te grote investering willen maken.

Microsoft 365 breidt zijn formules uit met het Microsoft 365 Basic-plan. Vanaf 30 januari is het plan beschikbaar in de Verenigde Staten aan een prijs van 1,99 dollar per maand of 19,99 per jaar. Dat weet Amerikaanse nieuwswebsite The Verge te melden na een interview met de verantwoordelijke productmarketing voor Microsoft 365.

Het plan krijgt dus een zacht prijskaartje voor de gebruiker die net iets meer wil dan het gratis plan te bieden heeft. Het verschil zit bijvoorbeeld in de hoeveelheid cloudopslag. Een gratis gebruiker beschikt over 5 GB, maar in het betalende plan breidt dit uit naar 100 GB.

Verder verwijder je de advertenties uit Outlook en krijgt dit postvak meer beveiligingsfuncties. Het gaat dan om functies die bijlagen en links scant op verdachte zaken. Tot slot kunnen deze gebruikers rekenen op technische ondersteuning voor Microsoft 365-apps en Windows 11.

Later dit jaar krijgt het plan een uitbreiding en komen er extra beveiligingsfuncties bij voor OneDrive. Gebruikers krijgen een Personal Vault, een beschermde functie die alleen met tweestapsverificatie te openen valt.  

lees ook

Waar je moet op letten bij 2FA of tweestapsverificatie

5 dollar voor desktop-apps

Eén niveau duurder staat het plan Microsoft 365 Personal. Dat komt aan een prijs van 6,99 dollar per maand in de VS en 7 euro per maand in Europa. Voor vijf dollar extra krijgen gebruikers de desktopversies van de Microsoft 365-apps.

Gebruikers die momenteel al dezelfde prijs betaalden voor 100 GB aan cloudopslag in OneDrive worden overigens automatisch overgezet naar Microsoft 365 Basic. Zij kunnen dan ook genieten van de extra voordelen dat de nieuwe formule te bieden heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home