Logitech lanceert interactief scherm voor de flexplek

Het interactieve scherm in de Logi Dock Flex dubbelt ook als docking station om je laptop aan te sluiten op een flexplek.

Logitech heeft alle randapparatuur in huis om een flexplek in te stellen op kantoor, uitgezonderd monitor en laptop. Met al die kennis in de hand lanceert het Logi Flex Dock, de opvolger van de Logi Dock, en een aparte tool om een flexplek te reserveren.

De Logi Flex Dock valt op omdat het een USB-C docking station is met een 8 inch aanraakscherm. Wanneer je een werkplek boekt, verschijnt op het scherm dat het jouw plaats is in een bepaald tijdslot. Zo verklein je het risico dat iemand zich op je plek zet.

Zodra je je laptop koppelt, word je verwelkomd door je werkkalender (Outlook, Gmail, of andere). Je kan zelfs een foto van je gezin, huisdier of andere gelegenheid kiezen om te tonen op je werkdag.

Moet je er even tussenuit? Geef dat aan in de Logi Dock Flex, waarna er een duidelijke melding verschijnt dat je terug bent tegen een bepaald uur. Zo voorkom je opnieuw dat iemand je plek zou innemen omdat die leeg lijkt te zijn.

Alle benodigde aansluitingen

Het docking station kan laptops via USB-C tot 100 watt aan stroom leveren en ondersteunt tot twee 4K-monitoren. Dit zijn alle aansluitingen: 1x HDMI, 1x DisplayPort, 2x USB-C, 1x USB-A, RJ45 gigabit ethernet en een Kensington-slot waarmee je de Logi Flex Dock fysiek vast kan maken om diefstal tegen te gaan.

Alles is gekoppeld met Logitech Sync, de online tool voor IT-teams om Logitech hardware te beheren. De tool bevat tal van analytische gegevens over hoeveel flexplekken in gebruik zijn, wie zich heeft aangemeld maar niet is komen opdagen en andere zaken.

De Logi Flex Dock kost 849 euro (incl. btw) en is vanaf de herfst beschikbaar.

Online reserveertool

Samen met het nieuwe docking station lanceert Logitech ook een nieuwe reserveertool om flexplekken te verdelen. Die kan je gebruiken in tandem met het docking station, maar je kan ook met QR-codes werken op flexplekken om een bureau te claimen of de beschikbaarheid ervan na te kijken. Zo hoef je de prijzige Logi Flex Dock niet (overal) neer te zetten.

De reserveertool werkt samen met Logitech Sync zodat IT-teams alles centraal kunnen configureren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld specifieke werkplekken instellen met 21:9-monitoren, een ruimere werkplek of een ergonomisch klavier. Ook de reservatieperiodes zijn instelbaar, net als hoe vroeg op voorhand je kan reserveren.

lees ook

Logitech Sight laat thuiswerkers voelen alsof ze mee in de vergaderruimte zitten

Om alles handig vindbaar te maken, kan IT een plattegrond inladen en alle werkplekken duidelijk visueel voorstellen. Deze functie, samen met gebruikersgegevens en waarschuwingen zijn tijdelijk gratis bruikbaar tot 1 juli 2024 in een bètatestperiode.

Tot die datum kan elk IT-team vanaf vandaag de reserveringstool inclusief premium functies gratis uittesten. Een beperkte basisfunctionaliteit zal altijd gratis beschikbaar blijven binnen Logitech Sync.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home