Logitech lanceert ergonomisch toetsenbord Ergo K860

Logitech Ergo K860

De Logitech Ergo K860 biedt meer polsondersteuning en heeft een gesloten gebogen formaat voor de ideale houding.

Volgens Logitech biedt de Ergo K860 tot 54 procent meer polsondersteuning dan een klassieke variant. Het gebogen frame met spleten toetsenindeling verbetert de typehouding en zou de spierspanning op je polsen en onderarmen moeten verminderen.

De polssteun is voorzien van drie lagen comfortschuim met een hoge dichtheid en een eenvoudig te reinigen behandelde stof bovenaan om je ervoor te zorgen dat de Logitech Ergo K860 er optimaal blijft uitzien.

Logitech Ergo K860

Logitech heeft ook extra aandacht besteed aan de schuine toetsen die er volgens de fabrikant voor zorgen dat je gemakkelijk je vingers kan oriënteren met een verhoogde toetsstabiliteit. De polssteun kan je in drie standen klikken via een liftfunctie: 0°, -4° en -7°.

Bluetooth en 2,4 GHz

De Logitech Ergo K860 is compatibel met bluetooth en ondersteunt tot drie profielen waartussen je met één druk op de knop kan wisselen. Het toetsenbord is niet verlicht maar heeft daarom wel een lange batterijduur van twee jaar. Naast bluetooth ondersteunt het toetsenbord ook Logitechs eigen Unifying-technologie over 2,4 GHz via een aparte USB-dongle die mee in de doos zit. Dezelfde dongle is ook compatibel met andere Logitech toetsenborden en muizen waaronder de ergonomische Logitech MX Vertical.

lees ook

Logitech MX Vertical review: ergonomisch werken

De Logitech Ergo K860 is vanaf vandaag beschikbaar in de winkel in zowel qwerty als Frans azerty. Een Belgische variant is er helaas niet, ook al is het verschil klein met de Franse variant. De adviesprijs bedraagt 119 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home