Lightroom nu te gebruiken voor videobewerking 

Lightroom is voortaan ook in te zetten voor videobewerking. De tools die al dienen voor fotobewerking krijgen nu een nieuw gebruiksnut.

Adobe geeft aan zijn fotobewerkingsprogramma Lightroom een interessante wending door videobewerking met de tool mogelijk te maken. Een update voor deze mogelijkheid rolt deze week nog uit naar zowel mobiel als desktop.

Videobewerking

Nieuwe functies krijgt de app niet en het is onduidelijk of dit in de toekomst anders zal zijn. Bestaande functies om met de kleuren te spelen en video’s in te korten, zullen in ieder geval wel voor videobewerking te gebruiken zijn.

De functionaliteiten lijken wel nog steeds op fotografen gericht te zijn. Kleuren perfectioneren in een shot moet namelijk steeds in een nieuw project gebeuren. Videoclips achter elkaar plakken in het programma is niet mogelijk. Fotografen kunnen daarom wel met korte clips aan de slag die ze tijdens het fotograferen opnamen.

Bron: Adobe

Verder aangekondigd

Tegelijk lanceert Adobe nieuwe functies op Lightroom. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de intensiteit van de voorinstelling aan te passen met een slider. Verder kan AI om figuren op een foto of de lucht te selecteren voortaan op meerdere foto’s tegelijk worden toegepast. Tot slot is een knop toegevoegd om een masker in één klik om te keren.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home