Lenovo vernieuwt ThinkBook-lijn met eInk- en OLED-opties

Zwartwit of extra veel kleur?

Tijdens CES 2021 heeft Lenovo de opportuniteit gegrepen om enkele nieuwe ThinkBook-laptops aan te kondigen. De ThinkBook Plus Gen 2 krijgt een groter eInk-scherm op de achterkant vergeleken met zijn voorganger, terwijl de ThinkBook 14p configureerbaar is met een OLED-scherm.

Vorig jaar was de Lenovo ThinkBook Plus de vreemde eend in de bijt met een eInk-scherm aan de voorkant van de laptop. We waren in onze review niet overtuigd van het praktisch nut, maar dat belet Lenovo niet om de ThinkBook Plus Gen 2 te lanceren op CES met een groter eInk-scherm (10,8 inch naar 12 inch). Ook de resolutie van het scherm wordt verhoogd naar 2.560 x 1.600 pixels.

De belangrijkste verbeteringen om het scherm meer bruikbaar te maken is de betere refresh rate en een specifieke eInk UI met meer intuïtieve toegang tot de meest gebruikte informatie. Aan de binnenkant van de laptop kan je een 13 inch aanraakscherm terugvinden

Met of zonder eInk-scherm?

Aan de binnenkant van het toestel kan je de nieuwste 11de generatie Intel-chips configureren binnen het Intel Evo-platform. Aan de buitenkant zijn er Thunderbolt 4 USB-C-aansluitingen en Wifi 6. Samen met deze laptop introduceert Lenovo voor het eerst een optionele ThinkBook Charging Mat. Hiermee kan je de batterij van de laptop draadloos opladen. Prijs en beschikbaarheid voor het optionele gadget zijn voorlopig niet bekend. De Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 is vanaf mei beschikbaar. De basisconfiguratie start vanaf 1.299 euro incl. btw.

Lenovo ThinkBook 13x

Wie het eInk-scherm liever niet wil, kan kiezen voor de verder identieke ThinkBook 13x. Zonder het zwartwitscherm aan de buitenkant is deze laptop amper 12,9 millimeter dun en weegt hij net geen 1,2 kg. Verder zijn de specificaties identiek aan de ThinkBook Plus Gen 2. De Lenovo ThinkBook 13x is vanaf juli beschikbaar met een basisconfiguratie vanaf 1.099 euro incl. btw.

OLED of GeForce?

Op CES 2021 kondigt Lenovo ook de ThinkBook 14p en ThinkBook 16p aan. Beide worden aangedreven door de nieuwste generatie AMD Ryzen Mobile-chips (5000-reeks) en een Full HD-webcam om in hoge kwaliteit te videobellen. Sneltoetsen bovenaan het toetsenbord maken het eenvoudig om meetings te sturen en volgens Lenovo zit er een AI-gebaseerd algoritme dat omgevingsgeluid onderdrukt.

Lenovo ThinkBook 14p

De Lenovo ThinkBook 14p kan je configureren met een 2,8K OLED-scherm, meet 16,9 millimeter dun en weegt 1,4 kg. Voorlopig is het nog niet bekend of deze laptop naar België en Nederland komt en was de kostprijs is.

Lenovo ThinkBook 16p

Wie meer grafische kracht nodig heeft, moet naar de Lenovo ThinkBook 16p kijken. Deze grotere laptop (16 inchscherm, 2.560 x 1.600 pixels) kan worden geconfigureerd met een mobiele Nvidia GeForce RTX 3000-reeks gpu. Creative professionals kunnen hun model configureren met een vooraf gekalibreerd scherm dat gecertificeerd is met X-Rite Pantone. Vanaf juni kan je de Lenovo ThinkBook 16p in de winkel verwachten. Prijzen starten vanaf 1.099 euro incl. btw.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home