Lenovo lanceert nieuwe ThinkPad X1-reeks met onaangekondigde Intel Raptor Lake-chips

Lenovo kondigt voor CES de vernieuwing van zijn X1-portfolio aan. Dit jaar verandert er niet veel aan de buitenkant. Binnenin krijgen de laptops wel een nieuw kloppend hart van Intels dertiende processorgeneratie.

Lenovo kan niet wachten op de CES-beurs in Las Vegas volgend jaar en lanceert nu al zijn nieuwe ThinkPad X1-toestellen. Zowel de ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga en X1 Nano krijgen een update. Verwacht niet dat je langs buiten zal zien of iemand het nieuwste toestel uit de stal van Lenovo vast heeft, dan wel een paard van vorig jaar, want het chassis blijft min of meer ongewijzigd. Reken dus op dezelfde mogelijkheden en aansluitingen.

Raptor Lake

Binnenin verandert er wel heel wat. Voor de Lenovo ThinkPad X1 Carbon en de flexibele ThinkPad X1 Yoga kiest de fabrikant voor Intel-processors van de dertiende generatie. Dat is heel frappant, want die dertiende generatie met codenaam Raptor Lake heeft Intel eigenlijk nog niet officieel aangekondigd voor mobiele toestellen. Een desktopvariant werd al wel gelanceerd.

Wat koeling betreft, heeft Lenovo schijnbaar vorderingen gemaakt. In het chassis passen Core-processors van P- en de U-familie, geconfigureerd met een vermogen tot 21 watt. Die mogelijkheid is vermoedelijk ook voor een stuk te danken aan de niet nader besproken karakteristieken van de mysterieuze Raptor Lake-chips. De toestellen zijn verder configureerbaar met 2,8 inch oled-scherm (14 inch) en slikken tot 64 GB aan (LP)DDR5-RAM.

Thunderbolt 4

De 13 inch ThinkPad X1 Nano krijgt enkel Core P-processors mee en is ook een stuk krachtiger dan zijn voorgangers. Dit mobiele toestel is beschikbaar met tot 16 GB aan DDR5-geheugen. De nieuwe Intel-chips ondersteunen Thunderbolt 4, dat bijgevolg zijn intrede maakt op de laptops. Langs buiten verandert er opnieuw niets en ook het gewicht blijft laag, met configuraties van minder dan 1 kg.

De toestellen moeten in de lente beschikbaar komen. Een duidelijke adviesprijs kennen we nog niet, al zouden de laptops wel duurder worden dan hun voorgangers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home