Lenovo lanceert nieuwe midrange-ThinkPads met AMD Ryzen Pro

Lenovo breidt zijn laptopaanbod uit met nieuwe toestellen in het ThinkPad L, X en T-portfolio. Voor vrijwel alle toestellen kan je voortaan kiezen uit nieuwe AMD Ryzen-chips.

Lenovo verfrist de laptops in zijn Thinkpad L, X en T-gamma. De toestellen zijn optioneel beschikbaar met processors uit het 7 nm AMD Ryzen 4000 Pro-gamma. Hoewel HP Ryzen 4000 als eerste als optie inwerkte in zijn zakelijke laptopaanbod met nieuwe ProBooks vorige maand, is Lenovo de eerste die de Pro-variant in zijn toestellen aanbiedt. Natuurlijk zijn alle nieuwe toestellen ook beschikbaar met Intel-hardware. Lenovo kiest voor chips van de 10e generatie en zal ook vPro-cpu’s voorzien, al komen later beschikbaar dan de rest.

ThinkPad T

In de T-reeks zet Lenovo een nieuwe ThinkPad T14, T14s en T15 in de markt. Zoals de naam suggereert gaat het om 14 inch- en 15 inch-modellen. Enkel de kleinere varianten zijn beschikbaar met processors uit AMD’s Ryzen 4000 Pro-line-up. De ThinkPad T14 met Intel-hardware is vanaf mei beschikbaar met een adviesprijs vanaf 949 euro. In juni komt ook de AMD-variant op de markt met een lagere adviesprijs van 849 euro. Voor de ThinkPad 14s lopen die prijzen op tot 1.149 euro en 1.099 euro respectievelijk. De T15 is tot slot beschikbaar vanaf 999 euro. Alle door Lenovo gecommuniceerde prijzen zijn exclusief btw.

X voor mobiel

De T-reeks ziet Lenovo als premium business-werkpaarden. De X-line-up sluit daarbij aan, maar heeft een grotere focus op mobiliteit. Lenovo lanceert nu een nieuwe X13 en een X13 Yoga met een omklapbaar aanraakscherm. De toestellen zijn lichter dan die uit de T-reeks en uitgerust met een optioneel full HD-privacyscherm waarmee je de kijkhoek van het scherm kan inperken zodat omstaanders niet om je scherm kunnen meelezen. Een UHD-oled-scherm is ook beschikbaar. Beide laptops komen met Intel- en AMD-chips, opnieuw vanaf mei voor Intel en juni voor AMD. De vanafprijs bedraagt 999 euro voor de AMD-laptop en 50 euro meer voor die met Intel.

Scherp geprijsde L

Tot slot richt Intel zich op organisaties die hun budget iets meer in het achterhoofd hebben met de verfrissing van de L-line-up. Lenovo voorziet 14 en 15 inch-toestellen, telkens met AMD en Intel-varianten. Voor de AMD-variant bedraagt de adviesprijs 849 euro voor de L14 en 879 voor de L15. Beide toestellen zijn vanaf eind juni beschikbaar. De Intel-versies komen een maand vroeger, opnieuw voor 50 euro meer. Eind vorig jaar introduceerde Lenovo ook een 13 inch Thinkpad L13 met Intel aan boord. Daarvoor verschijnt geen AMD-versie.

Het valt op dat de AMD-edities van de laptops telkens iets goedkoper zijn dan de Intelversies. We moeten de lancering afwachten om te zien welke exacte chips Lenovo tegenover elkaar zet en ook de implementatie is van belang, maar in principe moeten de AMD-laptops minstens even goed presteren dan die met Intel aan de binnenkant. AMD gaat er immers prat op dat zijn hardware even goed of beter is dan die van Intel, maar minder kost. Benchmarks lijken aan te geven dat die claim niet gelogen is, al zijn we benieuwd de vergelijking tussen twee verder identieke toestellen op vlak van andere parameters zoals de batterij. We hopen er zo snel mogelijk mee aan de slag te kunnen.

Lees ook: AMD imponeert met 7 nm-laptopprocessors en 64 core-desktopchip

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home