Lenovo lanceert ‘Aston Martin’-workstations die in het datacenter passen

Lenovo introduceert een nieuwe reeks van desktop-workstations. Die zouden voor hun design geïnspireerd zijn op de Aston Martin DBS, maar passen netjes in een datacenter waar je ze niet ziet staan. Relevanter is dus de vernieuwde binnenkant.

Lenovo pakt uit met een grote update voor zijn desktop-workstations. Die vallen eerst en vooral visueel op, omwille van de felrode accenten en de grote grille vooraan. Dat is volgens Lenovo het resultaat van de combinatie van de designtaal van Aston Martin met die van Lenovo. De dingen zien er in ieder geval imposant uit.

De desktop-workstations zijn onderverdeeld in drie reeksen: ThinkStation P5, ThinkStation P7 en ThinkStation PX. De P5-reeks is configureerbaar met een nieuwe Intel Xeon-W-processor met maximaal 24 rekenkernen. Dat zal vermoedelijk de Intel Xeon W-3455 zijn. Verder kan je kiezen voor maximaal twee Nvidia RTX A6000-GPU’s. De ThinkStation P7 kan overweg met maximaal een Intel Xeon w9-3495X en drie GPU’s.

Onbekende Xeon-CPU

De ThinkStation PX is de krachtigste uit de familie, met ruimte voor twee Xeon-W-chips. Welke exemplaren is een beetje mysterieus, aangezien Lenovo claimt dat die twee CPU’s in totaal 120 rekenkernen bieden. De huidige Intel Xeon W-reeks heeft de voorgenoemde Xeon w9-3495X als krachtigste component, en die heeft maar 56 rekenkernen. Vermoedelijk is Lenovo dus op de hoogte van een geheimpje dat Intel op dit moment nog niet heeft verklapt.

lees ook

Intel Xeon W: (soms) beter dan AMD, altijd beter dan Core

Alle nieuwe workstations ondersteunen uiteraard DDR5-geheugen en PCIe 5. De ThinkStations passen onder een bureau, maar ook in een datacenter. Daar kan je ze eenvoudig in een rack monteren, waar de ThinkStation PX 4U aan plaats inneemt. De lijn tussen server en desktop wordt zo een stuk vager.

De nieuwe Aston Martin-ThinkServers zouden vanaf mei beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home