Lenovo integreert AMD Ryzen Pro in populaire Thinkpad T- en X-reeks

Lenovo_ThinkPad_T495_Front_Facing_AMD

Het gaat AMD voor de wind sinds de introductie van Ryzen, Ryzen Pro en Epyc. De cpu’s worden overal goed onthaald en steeds meer fabrikanten integreren de budgetvriendelijke oplossing als alternatief tegen Intel. Lenovo omarmt nu Ryzen Pro in de ThinkPad T495, T495s en X395.

Deze laptops binnen het ThinkPad-portfolio zijn configureerbaar tot Ryzen 7 Pro in combinatie met de geïntegreerde Radeon Vega-gpu. De nieuwe systemen zijn vanaf juni beschikbaar. Het is de eerste keer dat Lenovo AMD-chips integreert in de ThinkPad T- en X-laptops. Prijzen starten vanaf 899 euro.

De Lenovo ThinkPad T495 is de enige met een RJ45-stekker aan boord en is configureerbaar tot 1 TB PCIe of een 256 GB SATA SSD en tot 32 GB DDR4 RAM. De goedkoopste variant heeft een 14 inch HD-scherm, maar die laat je best liggen om voor een Full HD IPS-variant te gaan. Wie budget op overschot heeft met zijn configuratie, kan beter voor het low-power Full HD IPS-scherm gaan met een hoge maximale schermhelderheid van 400 nits.

Drie modellen

De ThinkPad T495s is de dunnere variant van de ThinkPad T495 en moet op een aantal specificaties inboeten. Zo kan je geen een SATA SSD kiezen en ligt de limiet op 16 GB DDR4 RAM. De goedkoopste schermoptie vinden we gelukkig niet terug hier. Er is wel een extra optie beschikbaar onder de noemer PrivacyGuard. Hier worden de infraroodsensoren voor Windows Hello gebruikt om te kijken of niemand meekijkt over je schouder.

Wie liever een compact model heeft, kijkt beter naar de ThinkPad X395 met een 13,3 inchscherm. Het heeft verder exact dezelfde opties beschikbaar als de ThinkPad T495s, met als enige verschil dat je een HD-scherm met TN-paneel kan kiezen als instapoptie. Net als de andere toestellen hebben ze 2x USB-A, 2x USB-C, 1x HDMI 2.0, 1x microSD en 1x audiojack aan boord.

De drie modellen zijn vanaf juni beschikbaar in België. De Lenovo ThinkPad T495 (datasheet) start aan 899 euro, de dunnere ThinkPad T495s (datasheet) vanaf 999 euro en de kleinere ThinkPad X395 (datasheet) vanaf 949 euro.

Gerelateerd: AMD opent vuur op Intel met nieuwe mobiele Ryzen-chips

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home