Kmo’s kunnen Windows 7 langer gebruiken tegen betaling

windows 7

Microsoft breidt zijn betaald programma voor verlengde Windows 7-ondersteuning uit naar kleine en middelgrote ondernemingen. Bedrijven die om welke reden dan ook nog niet naar Windows 10 zijn overgestapt, kunnen hun deadline zo nog drie jaar vooruit schuiven.

Op 14 januari 2020 zet Microsoft na iets meer dan tien jaar officieel een punt achter de ondersteuning voor Windows 7. Na die datum worden niet langer beveiligingsupdates voor het besturingssysteem aangeboden, ten minste niet gratis.

Microsoft biedt enterprise-klanten traditioneel de mogelijkheid om de ondersteuning tegen betaling nog met enkele maanden of jaren te verlengen. Dat is ook voor Windows 7 het geval, zo maakte het bedrijf in september vorig jaar al bekend. Dat aanbod wordt nu uitgebreid naar alle bedrijven, inclusief kmo’s.

“Vanaf 1 december 2019 kunnen bedrijven van elke omvang ESU (Extended Security Updates, red.) kopen via het Cloud Solution Provider (CSP)-programma”, zegt Jared Spataro, Corporate Vice President voor Microsoft 365, in een blogpost.

Bedrijven die nog bezig zijn met hun migratie naar Windows 10 kunnen de ondersteuningstermijn op die manier uiterlijk tot januari 2023 verlengen. Goedkoop is dat niet: Microsoft rekent het eerste jaar 50 dollar per toestel voor Windows 7 Pro en de prijs verdubbelt elk jaar.

Heeft jouw bedrijf nog Windows 7-systemen in dienst? Lees hier wat je moet weten voor je upgradet naar Windows 10.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home