Dell vernieuwt totale zakelijke Latitude-portfolio met Raptor Lake en nieuw design

Dell introduceert nieuwe laptops in zijn Latitude-reeks. Daarbij krijgt de buitenkant een nieuwe look, en de binnenkant nieuwe componenten.

Dell kondigt een opfrissing van zijn zakelijke laptopportfolio aan. De verschillende reeksen binnen de Latitude-familie blijven bestaan, in contrast met het OptiPlex-portfolio. Binnen al die reeksen zien we één belangrijke rode draad: het nieuwe kloppende hart van de laptops komt van Intel en neemt de vorm aan van een Raptor Lake-CPU van de dertiende generatie.

Latitude 9440

Niet alleen het binnenwerk verandert, ook langs buiten kiest Dell voor een vernieuwde aanpak. Daarbij gaat het om meer dan een likje verf. Zo krijgt de nieuwe Latitude 9440 2-in-1 een volledig nieuw design dat geïnspireerd zou zijn door de Dell XPS-reeks. Lees: premium-afwerking en dunne schermranden. Ook het klavier verandert, met een design dat geen ruimte laat tussen de toetsen.

De 14 inch-laptop krijgt verder wat Dell een Collaboration Touchpad noemt. Dat is marketingtaal voor een touchpad dat sneltoetsen toont wanneer je in een videocall zit. Denk aan een duidelijk zichtbare mute-knop die op het juiste moment op de juiste plaats staat. Bij de lancering werkt die functionaliteit enkel met Zoom, maar Teams-integratie moet voor de tweede jaarhelft volgen.

Binnenin de Dell Latitude 9440 vind je maximaal een Intel Core i7 (vPro), 64 GB LPDDR5x RAM en 2 TB aan opslag. De laptop is configureerbaar met een 2.560 x 1.600 resolutie op een IPS-aanraakscherm. Dell claimt dat de kleuren daarvan honderd procent van het sRGB-spectrum dekken.

Latitude 7000

Een trapje lager zien we de Latitude 7000-reeks. Die komt in drie formaten: 13 inch, 14 inch en 16 inch. Een 16:10-schermratio is de standaard, net als bij de rest van het portfolio. De toestellen zijn vervaardigd uit aluminium, met opties voor een donkergekleurde Ultralicht magnesium-variant. Zo krijgt Dell de 13 inch en 14 inch laptops onder het streefgewicht van 1 kg, al vermoeden we dat het daarbij zoals gewoonlijk om de instapconfiguraties zal gaan.

Deze laptop komen met maximaal een Intel Cire i7 U (vPro), 32 GB RAM bij lancering (en 64 GB later) en tot 2 TB aan opslag. Er zijn QHD en FHD-opties voor het scherm, met optionele aanraakgevoeligheid.

Latitude 5000

De 7000-reeks draagt het premium-label, maar de Latitude 5000-reeks mogen we iets instapvriendelijker noemen. Deze laptops zijn netjes afgewerkt en eerder klassiek. Alle toestellen maken gebruik van gerecycleerde materialen en komen met aandacht voor de kwaliteit van video en audio.

Opnieuw kan je binnenin voor een Intel Core i7 vPro-processor kiezen, al zijn de RAM-opties iets beperkter. 32 GB is het maximum. Ook de opties voor het scherm zijn iets beperkter, met enkel FHD-variaties.

Prijs en beschikbaarheid

Voor de Dell Latitude 9440 heeft Dell nog geen informatie over de prijs of de beschikbaarheid, behalve dan dat je niet langer dan enkele maanden zal moeten wachten. De andere toestellen verschijnen per direct. Prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de configuratie. Dell communiceert zijn adviesprijzen in dollar. De Latitude 5340, 5440 en 5540 hebben een startprijs van 1.620,73 dollar, de nieuwe toestellen uit de 7000-reeks starten aan 1.676,99 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home