iCloud en IMAP nu ook ondersteund in nieuwe Outlook

Outlook

De nieuwe versie van Outlook ondersteunt nu ook iCloud en IMAP. Dat was nog niet het geval bij de lancering voor Office Insiders, in september van vorig jaar.

In september van vorig jaar werd de nieuwe versie van Outlook gelanceerd. Dat was toen nog alleen voor Office Insiders. Intussen is die uitrol algemeen, te zien aan de button die je rechts bovenaan in de app vindt. Microsoft publiceerde ook een blog over de verschillende mogelijkheden. Met die uitbreiding is er nu ook ondersteuning voor iCloud en IMAP.

Button nieuwe versie van Outlook proberen

Geleidelijk aan beschikbaar

De uitrol is nog volop bezig, dus nog niet iedereen beschikt over dezelfde functies. Wie over de optie beschikt en voor de nieuwe versie kiest, die kan dus een account van iCloud toevoegen. Sinds begin april was dat trouwens al het geval voor Gmail, iets dat voorheen ook nog niet mogelijk was.

lees ook

Outlook for Mac krijgt kleuren om e-mailprofielen te herkennen

Voor beide opties klik je ‘bestand’ aan en vervolgens ‘account toevoegen’. Je voert je e-mailadres in en klikt dan op ‘verbinding maken’. Daarna kan je afronden met je wachtwoord. De kans bestaat dat je daarvoor de IMAP-instellingen nodig hebt. Die vind je bij de POP- en IMAP-instellingen van Outlook. Die instellingen aanpassen voor Gmail is niet meer zo eenvoudig, voor een deel daarvan heb je nu 2FA nodig.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home