Huawei vernieuwt Matebook-lijn met drie nieuwe laptops

Huawei Matebook X Pro

Huawei toont tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe generatie Matebooks. De Chinese fabrikant stelde in totaal drie nieuwe laptops voor.

Eerst en vooral wordt de Matebook X Pro, die sinds eind vorig jaar ook in België beschikbaar is, vernieuwd. De nieuwe generatie heeft opnieuw een nagenoeg randloos ontwerp, met een screen-to-body-ratio van 91 procent. Het LCD-display heeft een 3:2-verhouding en telt 3.000 bij 2.000 pixels. De helderheid kan worden opgepomt tot 450 nits en het scherm biedt standaard touch-ondersteuning.

Onder de motorkap zit de 8ste generatie Intel Core mobiele processors, met maximaal een Intel Core i7 8565U. De grafische kracht komt van een Nvidia GeForce MX250-gpu, die volgens Huawei tot 3,5 keer beter presteert dan integrated graphics.

Op vlak van beveiliging is een aparte securitychip voorzien en werd een vingerafdruksensor in de aan-uitknop ingebouwd. Daarmee kan je de laptop in één beweging opstarten en erop aanmelden. Verder wordt Thunderbolt 3 ondersteund en zorgen vier luidsprekers voor een “meeslepende audio-ervaring”.

OneHop

Aan de softwarekant werd Huawei Share, waarmee je makkelijk bestanden kan delen tussen laptop en smartphone, uitgebreid met OneHop. Een tik op de laptop volstaat om bestanden van de smartphone door te sturen aan een snelheid van maximaal 30 MB/s. Schud je eerst met je smartphone voor je tikt, dan wordt meteen op je telefoon een opname gemaakt van het laptopscherm.

Huawei biedt daarnaast ook de mogelijkheid om het klembord te delen tussen laptop en smartphone, een functie die sinds de October 2018 Update ook standaard in Windows 10 zit.

Matebook 13 en 14

Huawei presenteerde eerder dit jaar al de Matebook 13 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Die wordt aangevuld met een touchscreenvariant en een nieuwe Matebook 14. OneHop maakt ook hier zijn opwachting, evenals de webcam in het toetsenbord.

De laptops van Huawei zijn voorlopig alleen in versies met Windows 10 Home beschikbaar, waardoor ze nog niet optimaal geschikt zijn voor de zakelijke markt. Voor een zelfstandige of klein kantoor is dat in principe niet zo’n probleem, maar in grotere omgevingen wil je vast beroep kunnen doen op de betere beheermogelijkheden van Windows 10 Pro of zelfs Enterprise.

 

Huawei Matebook 13

Huawei Matebook 13

Huawei Matebook 14

Huawei Matebook 14

Huawei Matebook X Pro

Huawei Matebook X Pro

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Matebook X Pro begint vanaf 1.599 euro voor een configuratie met een Core i5, 8 GB RAM en 512 GB opslag. Een Core i7 met 16 GB RAM en 1 TB opslag kost je 1.999 euro.

De Matebook 13 begint vanaf 999 euro (Core i5/8GB/256 GB/UHD 620). Dezelfde configuratie kost 1.199 euro met een Core i7. Wens je de integrated graphics te upgraden naar een MX 150, betaal je respectievelijk 1.099 euro of 1.399 euro.

De Matebook 14 komt in twee varianten. Een Core i5 met 8 GB RAM, 512 GB opslag en MX 250 kost 1.199 euro. Voor een Core i7 met 16 GB RAM betaal je 1.499 euro. Zowel bij de Matebook 13 als 14 is alleen de maximaal geconfigureerde versie met touchscreen beschikbaar.

Wanneer de toestellen bij ons op de markt komen, is momenteel nog niet bekend. Update 24/02/2019, 23u58: De Matebook 13 komt in België vanaf 3 april op de markt. De vernieuwde Matebook X Pro volgt op een later moment. Voor de Matebook 14 zijn bij ons voorlopig geen plannen.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home