Huawei onthult Mate 40-reeks op 22 oktober

huawei mate 40

Huawei kondigt op 22 oktober zijn laatste nieuwe vlaggenschip, de opvolger van de Mate 30-serie. De Huawei Mate 40-reeks wordt potentieel ook de laatste zwanenzang van het Chinese merk sinds het in september geen nieuwe Kirin-chips meer kan maken.

Huawei maakt op Twitter bekend dat het de Mate 40-reeks lanceert op 22 oktober. Hiermee volgt het de Mate 30-reeks op, de allereerste Huawei-smartphone zonder Google Play Store maar met Huaweis eigen AppGallery. De Huawei P40 Pro volgde dit voorjaar met dezelfde AppGallery, maar toen waren de beperkingen nog behoorlijk groot om Android zonder Google te gebruiken. Lees onze uitgebreide review van de Huawei P 40 Pro hier.

Nu komt de Huawei Mate 40 Pro er aan, mogelijk het allerlaatste toptoestel met Huaweis eigen Kirin-chip aan boord. In de handelsoorlog tussen de VS en China schakelde de Amerikaanse overheid in mei een trapje hoger door alle fabrikanten een verbod te leggen op een samenwerking met Huawei wanneer er sprake is van Amerikaanse technologie. TSMC, de vaste chipfabrikant van Huawei, heeft daarom de orderboeken moeten sluiten. Begin september werden de laatste Kirin-chips geleverd die nu vermoedelijk allemaal in de Huawei Mate 40 Pro worden gestopt.

Beperkt aantal lekken

Er is voorlopig heel weinig bekend rond het nieuwe vlaggenschip van Huawei. Het aantal lekken blijft beperkt tot één gelekt promotioneel beeld (zie onderaan) waar we duidelijk vier camerasensoren zien achteraan en een dubbele sensor vooraan. Volgens geruchten zou Huawei samen met Apple ’s werelds eerste 5 nm-chips in een smartphone stoppen, wat garant moet staan voor topprestaties en een betere batterijduur.

huawei mate 40 pro

Het spreekt voor zich dat er opnieuw geen sprake is van de Google Play Store of andere Google-certificeringen omwille van het handelsverbod opgelegd door de VS. Het toestel draait nog steeds Android (OS is opensource), maar met Huaweis eigen AppGallery appwinkel en eigen aanvullende apps.

Tip: Huawei P40 Pro review: de beste Android die je niet moet kopen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home