Huawei lanceert Mate 30 Pro deze maand in België

Huawei Mate 30 Pro

Huawei lanceert de Mate 30 Pro deze maand nog in België. Dit nieuwe vlaggenschip wordt beschikbaar in de Huawei Customer Experience Centers, maar zal beperkt leverbaar zijn. Naar verwachting volgt ook de lancering in Nederland op korte termijn. 

De nieuwe Mate 30-reeks werd eerder al gelanceerd in München, maar de lanceringsdatum voor de Benelux bleef onbekend. Jurgen Thysmans, woordvoerder van Huawei Belgïe geeft aan: “Deze maand komt de Mate 30 Pro nog bij ons. Hij wordt niet breed gelanceerd. In België zal het toestel alleen in de Huawei Experience Centers aan te schaffen zijn.” 

De Huawei Mate 30 draait op opensource Android, maar zonder de Google-apps. Wél laat Thysmans weten dat er in de toekomst Huawei-telefoons worden uitgebracht met Google-apps. Door de kenmerken en specificaties van een ouder toestel over te nemen en te rebranden, heeft Huawei een manier gevonden om alsnog telefoons uit te brengen met Android-apps.

Handelsverbod in de Verenigde Staten

De lancering van de Huawei Mate 30 Pro vond afgelopen september al plaats. Lancering in België en Nederland bleef uit vanwege het handelsverbod dat Huawei in de Verenigde Staten boven het hoofd hangt. 

Door het handelsverbod met de VS kan Huawei geen Google-apps gebruiken. Daarom levert het bedrijf de Mate 30 Pro op met een alternatief: Huawei Mobile Services, ook wel afgekort naar HMS. Ook de Mate 30 Pro die in België uitkomt zal deze alternatieve appstore hebben. 

Specificaties van de Mate 30 Pro

Dankzij de Kirin 990-chipset is de Mate 30 Pro klaar voor 5G-netwerken, welke steeds meer gaan voorkomen al zal je in België waarschijnlijk aan een nieuw toestel toe zijn eer het zover is. Het nieuwe model heeft 8 GB aan werkgeheugen, 256 GB opslag en 4500 mAh-accu beschikbaar. 

Opvallend aan de Mate 30 Pro is het watervalscherm met stevige, gebogen schermranden. Ook nieuw aan het model, is de Side-Touch. Huawei vervangt de fysieke volumeknoppen door virtuele knoppen. Deze touch-knoppen zijn verwerkt in de aflopende schermrand en vibreren wanneer je ze aanraakt. Je past het volume aan door over de schermrand omhoog of omlaag te vegen. De positie van deze touch-knoppen is aan te passen voor links- en rechtshandigen. 

De Mate 30 Pro heeft een opmerkelijke camera-opstelling met twee 40 MP camera’s: een hoofdlens en een groothoek lens. Daarnaast heeft het model een Time of Flight-camera en een 8 MP telecamera aanwezig met 3x optische zoom. 

Nog deze maand wordt de Huawei Mate 30 Pro beschikbaar in het Huawei Customer Experience Center in Brussel. Het is nog onbekend wat de prijs van het toestel wordt, maar bij de lancering kreeg het model een adviesprijs van €1099,- mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home