Huawei beconcurreert iPad Pro met MatePad Pro 5G

Huawei MatePad Pro

Huawei brengt een 5G-versie op de markt van de MatePad Pro die het vorig jaar al op de Chinese markt heeft gelanceerd. De tablet komt nu ook naar de rest van de wereld en biedt een alternatief voor de iPad Pro van Apple.

Net als de iPad Pro kan de 10,8 inch MatePad Pro worden uitgerust met een toetsenbord en is er stylusondersteuning in de vorm van het M-Pencil. De bezels zijn een stuk dunner, waardoor de frontcamera in het scherm werd verwerkt. Dat scherm heeft een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels in een 16:10-schermverhouding.

Onder de motorkap zit de Kirin 990-chip, wat betekent dat deze tablet overweg kan met 5G. De verschillende configuraties variëren tussen 6 of 8 GB RAM en 128 of 256 GB. Naast de 5G-versie verkoopt Huawei ook modellen met 4G of uitsluitend wifi. In België komt in eerste instantie alleen de 4G-versie met 6 GB RAM en 128 GB opslag op de markt.

Draadloos laden

De batterij heeft een capaciteit van 7.250 mAh. De MatePad Pro is volgens Huawei de eerste tablet met ondersteuning voor draadloos laden. Dat gaat aan een snelheid tot 27 W, terwijl ook omgekeerd draadloos laden van andere apparaten wordt ondersteund aan 7,5 W. Op die manier kan bijvoorbeeld het bijhorende toetsenbordje draadloos worden geladen, maar even goed je smartphone.

Ook het M-Pencil kan via de MatePad Pro worden opgeladen wanneer je het tegen de zijkant van de tablet klikt. 30 seconden laden is volgens Huawei genoeg voor 10 minuten stylusgebruik, terwijl je met een uurtje laden daarna weer tien uur verder kan. De stylus laadt bovendien ook terwijl je een andere apparaat omgekeerd draadloos aan het laden bent op de achterkant van de tablet.

Heb je een compatibele Huawei-telefoon, dan kan je het scherm daarvan spiegelen op het scherm van de MatePad Pro, net zoals dat ook op de MateBook-laptops gaat. De toestellen koppelen via NFC, waarna je bijvoorbeeld berichten op je telefoon kan beantwoorden op de tablet of snel bestanden tussen beide apparaten kan verplaatsen.

Beschikbaarheid

De MediaPad Pro is vanaf april in België beschikbaar voor 599 euro. Daarvoor krijg je zoals gezegd de 4G-versie met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Het toetsenbord kost 129 euro en voor het M-Pencil betaal je nog eens 99 euro.

Huawei presenteerde de MediaPad Pro (5G) tijdens een virtuele persconferentie waarin het ook zijn nieuwe foldable, de Mate Xs, en nieuwe wifirouters en laptops heeft onthuld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home