HP verfrist gamma van inkttank-printers met nieuwe Smart Tank Plus-toestellen

HP Introduceert de Smart Tank Plus 500 en 600-reeks. De printers, gebouwd voor thuiskantoren, maken gebruik van inktreservoirs in de plaats van patronen voor een eenvoudigere en kostenefficiëntere printervaring.

HP Introduceert de Smart Tank Plus 500 en Smart Tank Plus 600-printers. De toestellen zijn een nieuwe toevoeging aan het Smart Tank-gamma. De printers onderscheiden zich van het gros van de markt door het gebruik van inkttanks in de plaats van inktpatronen. Die tanks hebben een veel grotere capaciteit dan traditionele inktpatronen en kan je bovendien bijvullen vanuit flesjes. Het principe is heel gelijkaardig aan wat Epson doet met zijn Ecotank-gamma.

Thuiskantoor

Beide nieuwe printers zijn gericht op thuiskantoren of gezinnen. Voor kmo’s waar er regelmatig door meerdere mensen geprint wordt, zijn deze toestellen in theorie iets te licht. De invoerlade heeft bijvoorbeeld maar ruimte voor 35 pagina’s, wat aan de krappe kant is .

De Smart Tank Plus-printers worden geleverd met inkt in de doos. De meegeleverde voorraad moet volstaan om 12.000 zwart-wit-bladzijden of 8.000 kleurenpagina’s af te drukken. Opnieuw dringt de vergelijking met de Ecotanks van Epson zich op. Ook daar zit er een inktvoorraad mee in de doos, goed voor een gelijkaardig afdrukvolume.

Beide toestellen zijn all-in-one’s. Ze zijn met andere woorden uitgerust met een scanplaat en bevatten een kopieerfunctie. In dat opzicht verschillen ze niet veel van andere toestellen in deze prijsklasse.

Prijs en beschikbaarheid

De Smart Tank Plus-printers zijn niet de eerste toestellen in dit gamma die HP bij ons op de markt bracht. Zo werd de HP Smart Tank 455 vorig jaar al geïntroduceerd met hetzelfde principe. De nieuwe toestellen komen in de loop van de maand beschikbaar bij ons. HP communiceert een adviesprijs vanaf 249 euro voor het lichtste model, wat de facto de Smart Tank Plus 555 zal zijn. Een prijs voor de Smart Tank 655 evenals de belangrijkste verschillen tussen de twee, geeft HP nog niet mee.

Interessanter vinden we de vergelijking tussen HP’s nieuwe toestellen en de corresponderende Epson-printers. Op papier zijn de dingen immers aan elkaar gewaagd. De navulsystemen lijken bovendien als twee druppels water op elkaar en ook de prijs voor nieuwe inktflesjes is vergelijkbaar. We contacteerden HP en Epson voor testtoestellen zodat we ze binnenkort zelf tegenover elkaar kunnen zetten.

Gerelateerd: Epson brengt EcoTank-monoprinters naar kmo

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home