HP innoveert met tonertechnologie die 27% zuiniger is

De HP TerraJet toner is compacter, heeft een groter kleurbereik en debuteert in de nieuwe HP Color Laserjet-reeks.

Op de HP Amplify-conferentie kondigt de printerspecialist een volledig nieuwe toner-technologie. Door middel van een low-melt-technologie heeft de toner tot 27 procent minder energie nodig dan een traditioneel model in alle andere laserprinters van HP en concurrerende merken.

De cartridge is 30 procent kleiner, wat resulteert in printers die tot 17 procent compacter zijn. Extra bonus: de nieuwe techniek zorgt ervoor dat een laserprinter 25 procent sneller klaarstaat omdat die niet langer moet opwarmen. Door de Terrajet-techniek is er ook minder sprake van traditionele wear and tear zoals HP zelf zegt tijdens de persconferentie.

Met Terrajet legt HP sterk de focus op duurzaamheid. Vergeleken met een traditionele cartridge zit er 28 procent minder plastic in, 66 procent minder metaal en een algemeen lagere koolstofvoetafdruk van 25 procent.

HP introduceert de technologie voor het eerst in kmo-toestellen met de HP LaserJet 4000-, 5000- en 6000-reeks. De fabrikant vernieuwt haast het hele portfolio binnen de kmo-markt. De volledige details kan je hier lezen van de nieuwe toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home