Firmware-update maakt HP-printers onherstelbaar stuk

HP printer fout

Heb jij een HP OfficeJet 9020e-model op kantoor? Koppel die vandaag nog van het internet en wacht tot het probleem is opgelost.

Sinds vorige week regende het klachten op HP-forums over printers die plots niet meer werken. Op het kleine aanraakscherm verschijnt een fatale blauwe boodschap met de foutcode ‘83C0000B’. Een slechte firmware-update zorgt er namelijk voor dat sommige HP-printers onherstelbaar stuk gaan.

De problemen worden wereldwijd gerapporteerd vanuit de VS, VK, Duitland, Australië, Nederland en Frankrijk.

In een officieel antwoord van HP gaat het om een beperkt aantal toestellen binnen de OfficeJet 9020e-reeks. De getroffen toestellen zijn onder andere de HP OfficeJet Pro 9022e, HP OfficeJet Pro 9025e, HP OfficeJet Pro 9020e All-in-One en HP OfficeJet Pro 9025e All-in-One Printer.

Wie het blauwe scherm te zien krijgt, moet het toestel naar de hersteldienst sturen. Volgens verschillende klanten is er geen andere oplossing. Sommigen krijgen proactief een vervangtoestel om niet zonder printer te vallen.

lees ook

HP smijt Z-workstations met nieuwe Intel Xeon W uit een vliegtuig

Het probleem is dat de foute update automatisch wordt geïnstalleerd op toestellen die verbonden zijn met het internet. HP adviseert daarom alle klanten die één van bovenstaande modellen heeft om die los te koppelen. De fabrikant werkt aan een oplossing voor het probleem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home