HP brengt draadloze oortjes uit met aanraakscherm op oplaadcase en 3,5 mm-jack

HP brengt de draadloze oortjes Poly Voyager Free 60+ uit. De oortjes hebben meer te bieden dan noise cancelling en leggen de lat voor draadloze oortjes hoger.

HP stelt de Poly Voyager Free 60+ voor op CES 2023 in Las Vegas. Het gaat om draadloze oortjes die beschikken over actieve noise cancelling (ANC). Met de technologie geactiveerd houden de oortjes het vijf uur uit zonder bijlaadbeurt. Met een bijlaadbeurt in de oplaadcase verlengt het uithoudingsvermogen met tien uur. Hoelang het duurt om de batterij bij te laden, geeft HP niet mee.

Meer te bieden

Tot daar lopen de specificaties die bij ieder paar oortjes te vinden zijn. De Poly Voyager Free 60+ geeft de koper echter meer. Op de oplaadcase is aan de bovenzijde een handig aanraakscherm te vinden waarmee veelvoorkomende handelingen eenvoudig verlopen. Het gaat om zaken zoals het volume regelen, ANC activeren en de batterijstatus controleren.   

Daarnaast levert HP de oplaadcase met een koppelstukje om USB-C-apparaten met apparaten met een 3.5 mm-jack te verbinden. Zo sluit je de oplaadcase bijvoorbeeld aan tijdens een lange vlucht op het vliegtuigsysteem en volg je een film gewoon over de draadloze oortjes.

Geluidskwaliteit

Aangezien HP niet meteen bekend is als geluidsspecialist is het niet verkeerd om je af te vragen welke geluidskwaliteit je mag verwachten voor een prijskaartje van 350 dollar. HP heeft daar sinds maart echter de nodige expertise voor in huis. Het bedrijf nam toen Poly over, een specialist inzake hoofdtelefoons en headsets.  

lees ook

HP koopt Poly (Plantronics en Polycom) voor 1,7 miljard dollar

De geluidsspecialist is een samenvoeging van Plantronics en Polycom. In 2018 kocht Plantronics daarvoor concurrent Polycom. Door die overname kwamen twee grote spelers in de markt van geluidsapparatuur samen. De focus kwam te liggen op apparatuur om te communiceren en samen te werken, al dan niet op afstand.

Zo is er genoeg expertise opgebouwd om draadloze oortjes van degelijke kwaliteit te mogen verwachten. Een journalist van Engadget die de oortjes zelf al kon proberen beschrijft het geluid als volgt: “Middentonen en hoge tonen zijn helder en levendig.” De bas is minder explosief, maar meer dan voldoende voor zakelijke gebruikers.

De Poly Voyager Free 60+ zal een prijskaartje van 350 dollar dragen. Europese prijzen zijn niet bekend. De goedkopere variant komt zonder aanraakscherm op de oplaadcase en draagt nog steeds een stevig prijskaartje van 299,99 dollar. De oortjes zijn beschikbaar vanaf maart.

HP 620/625 FHD Webcam

Wie zijn bureau verder wil optimaliseren voor de hybride werkwereld kan verder nog terecht bij een nieuw webcam-model. De HP 620/625 FHD Webcam is gecertificeerd voor het videoplatform Zoom en is geschikt voor Windows Hello-gezichtsherkenning. Het gaat om een 1080p-webcam die beschikt over dual geluidsonderdrukkende microfoons.

Bron: HP

De software laat het toe om je goed in beeld te brengen. Reken op een instelbare hoekgrootte waarin de camera filmt, autofocus, AI-face framing en mogelijkheden om de belichting te regelen. De camera komt in januari nog beschikbaar en krijgt de Amerikaanse prijs van 109,99 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home