HP koopt Poly (Plantronics en Polycom) voor 1,7 miljard dollar

Poly Studio P21 Personal Meeting Display

HP focust met de overname vooral op het hybride werkaanbod van Poly waaronder headsets en hardware om te videobellen.

HP biedt 40 dollar per Poly-aandeel, 53 procent meer dan de huidige waardering. Inclusief schulden is de deal in totaal 3,3 miljard dollar waard. Naar verwachting wordt de transactie afgerond eind 2022 na goedkeuring door de huidige aandeelhouders van Poly.

“De stijging van hybride kantoren creëert een once-in-a-generation opportuniteit om te herdefiniëren hoe het werk vandaag gebeurt”, zegt Enrique Lores, CEO van HP. “Door HP en Poly te combineren verkrijgen we een leidend portfolio aan hybride werkoplossingen over grote en groeiende markten. De sterke technologie van Poly, zijn go-to-market-aanpak en het getalenteerde team moet het merk op lange termijn winstgevend maken.”

Dave Shull, CEO van Poly, ziet met de overname veel opportuniteiten om enorm te schalen richting nieuwe markten en kanalen. Wat de positie van Shull wordt na de overname, is nog niet bekend.

Plantronics en Polycom

Plantronics kocht in 2018 Poly voor 2 miljard dollar. Rond diezelfde tijd waren er al gesprekken met Logitech om het bedrijf over te nemen. Uiteindelijk ging dat niet door, maar het toonde wel dat het bedrijf open stond voor een overname. In 2019 smolten beide bedrijven samen tot één onder de noemer Poly.

Poly is de tweede overname van HP met hoofdtelefoons en headsets binnen het portfolio. Vorig jaar kocht het al HyperX voor 425 miljoen dollar om het aantal gaming-accessoires aan te dikken binnen de HP Omen-productcategorie.

lees ook

Noem HP geen PC-verkoper meer

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home