Teradici wordt HP Anyware en vervangt ZCentral Remote Boost

HP Anyware logo

HP Anyware wil niet concurreren met andere VDI-oplossingen, maar dienst als basis om diensten aan te bieden. De eerstvolgende Teradici CAS-update lanceert de naam HP Anyware, ZCentral Remote Boost volgt pas in 2023.

HP nam vorig jaar in het midden van de pandemie remote computing-specialist Teradici over. Teradici CAS (Cloud Access Software) gebruikt een PC-over-IP protocol om meer dan 15 miljoen endpoints wereldwijd te connecteren. Het bijzondere aan dit protocol is dat geen data wordt verzonden over het netwerk, remote gebruikers zien enkel bitmaps.

In de volgende kwartaalupdate van Teradici CAS verschijnt de merknaam HP Anyware voor het eerst. Diezelfde update is trouwens een belangrijke omdat het ondersteuning toevoegt voor Mac-toestellen met een Apple M1-chip aan boord om op afstand te bereiken vanaf macOS, Windows, Linux, iOS en Android. In september volgt een update dat HP Anyware ook een volledig nieuwe GUI geeft.

Het virtuele workstation ecosysteem van Teradici bevat heel wat ronkende namen waaronder Nvidia, Adobe, Azure, AWS, GCP, Autodesk, VMware, HP en HPE.

Ziad Lamman, wereldwijd verantwoordelijke van Teradici product management, zegt aan The Register dat de plannen van HP rond Anyware focussen op diensten. “We willen niet concurreren met andere cloud desktop- of VDI-aanbieders. Anyware is onderdeel van de dienstengroep binnen HP, niet van de productgroep.”

HP verkoopt vandaag pc’s, Chromebooks, thin clients en workstations, allemaal platformen die gebruik kunnen maken van bediening op afstand met Anyware.

lees ook

Van NASA naar VRT: hoe HP het mogelijk maakt om thuis te werken

Wat met ZCentral Remote Boost?

HP ZCentral Boost biedt toegang op afstand voor workstations en bouwt verder op RGS (Remote Graphics Software) dat HP al sinds 2003 in huis heeft. Deze tool kan een OS virtualiseren en legt heel sterk de focus op grafisch intensieve applicaties zoals videobewerking, renderen van complexe 3D-modellen, datagevoelige visualisaties of financiële marktweergaven.

Volgens Lamman wordt HP Anyware verder uitgebreid om vanaf midden 2023 functiepariteit te bereiken met ZCentral Remote Boost. Vanaf dan zal de ontwikkeling van die laatste stoppen en is HP Anyware de enige beschikbare optie.

“Ik geef toe dat pc-toegang vanop afstand nooit mainstream is geworden, maar dat kan veranderen. Thuiswerken wordt meer geaccepteerd en problemen binnen de toeleverketen zorgen voor een pc-tekort. Tot slot is er ook nog de schaarste aan beschikbaar IT-talent dat bedrijven dwingt om talent verder van kantoor aan te werven,” zegt Lamman. “Het ideale moment voor remote pc’s om op de voorgrond te treden.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home