Google test dashcam-functie in Android-telefoons

Binnen de Veiligheid-app van Google wordt aan een dashcam-functie gewerkt voor compatibele Android-toestellen

Wie vandaag een Pixel heeft als Android-toestel, is vertrouwd met de Veiligheid-app. Hierin kan je allerlei zaken instellen die zoals het delen van je locatie wanneer er iets ernstigs gebeurt of naar 112 bellen. Volgens 9to5Google krijgt de app binnenkort een andere handige extra functie in de vorm van een dashcam.

Ergens is het logisch: de camera van je smartphone is veel beter dan aparte dashcams die je aankoopt in de winkel. Enige vereiste is dat je je toestel in een houder stopt in de auto dat alles mooi in beeld verschijnt. Je moet de dashcam-functie manueel starten elke keer je in de auto stapt. De smartphone blijft perfect bruikbaar, alles werkt alsof er niets extra op de achtergrond gebeurt.

Je kan er ook voor zorgen dat de dashcamfunctie automatisch wordt gestart door connectie te maken met een specifiek bluetooth-apparaat, je auto in dit geval. Om ervoor te zorgen dat je smartphone niet te snel vol zit met opgeslagen video, zegt Google dat de video’s worden gecomprimeerd (30 MB per minuut) met een maximumlengte van 24 uur.

lees ook

Android-toestellen kunnen nu auto-archiveren inschakelen voor weinig gebruikte apps

De functie zit voorlopig verstopt in een testversie van de Veiligheid-app op een Google Pixel-smartphone. Het is onduidelijk wanneer de functie publiek wordt uitgerold, maar volgens 9to5Google werkt de testversie alvast vlekkeloos. Misschien maakt de dashcam-app zijn opwachting in de Pixel functie-update van juni?

Welke Android-toestellen allemaal de dashcamfunctie uiteindelijk zullen ondersteunen, is nog niet duidelijk. De Pixel-telefoons van Google lijken de primeur te krijgen, misschien dat andere toestellen volgen. Continu video opnemen vraagt namelijk heel wat rekenkracht, wat funest is voor de batterijduur en voor extra warmte zorgt. Je toestel van stroom voorzien wekt extra warmte op. Mogelijk moet Google deze functie met elke fabrikant apart aftoetsen. Of het houdt alles voor zichzelf binnen de Pixel-reeks.

Ondertussen lost Google de eerste testversies van Android 14 bij ontwikkelaars. Wie ermee aan de slag wil, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home