Google rolt vernieuwde Gmail-design standaard uit

Screenshot_2019-02-07-Spam-does-not-bring-us-joy—ridding-Gmail-of-100-million-more-spam-messages-with-TensorFlow-Google-Clo...

Gebruikers van Gmail kregen een paar maanden de tijd om te wennen aan de vernieuwde gebruikersinterface. Vanaf deze maand is er geen weg terug.

Google kondigde de nieuwe gebruikersinterface begin dit jaar aan voor een beperkt groepje gebruikers. In juni rolde het design uit naar alle gebruikers, met de optie om te switchen naar het oude model. Die optie valt nu dus weg, zo schrijft Google in een blogpost over het onderwerp. Vanaf deze maand zal de nieuwe interface de standaard blijven, al kunnen gebruikers binnen die setting wel nog een paar aanpassingen doen.

Geïntegreerd design

Google voorziet in het nieuwe design een geïntegreerde view. Het is een balk met daarin de icoontjes van Gmail, Chat, Meet en Spaces. Via de instellingen kan de gebruiker deze werkbalk aanpassen. Wanneer die gebruiker met de cursor over een icoon gaat, dan zal die vergroten. Een muisklik volstaat om de toepassing te openen. “Deze manier van werken maakt het gemakkelijker voor elke gebruiker”, zegt Google.

Net omdat Chat vanaf deze maand standaard aan de linkerzijde zal staan, vervalt de optie om via instellingen het Chat-icoon vast te pinnen aan de rechterkant van Gmail. De nieuwe standaardlook van Gmail rolt deze maand geleidelijk uit naar alle gebruikers. Enige uitzondering zijn de gebruikers van Google Workspace Essentials.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home