Google houdt reserve-onderdelen voor Pixel 8 zeven jaar lang bij

google pixel 8
Bron: Google

Om zeker te zijn dat je Pixel 8-smartphone het de volledige ondersteuningsperiode uitzingt, zal Google tot zeven jaar lang reserve-onderdelen aanbieden voor reparaties.

Google kondigde vorige week zijn nieuwe Pixel-smartphones aan, voor het eerst officieel verkrijgbaar in België. Een van de blikvangers van de Pixel 8 en 8 Pro is het uitgebreide ondersteuningsbeleid. Google belooft zijn nieuwste toestellen zeven jaar lang van feature- en beveiligingsupdates. Dat klinkt mooi, maar als je toestel het na drie jaar begeeft, heb je daar maar weinig aan.

Om die belofte waar te maken, belooft Google aan Android Authority dat het even lang reserve-onderdelen als updates zal voorzien voor de Pixel 8 en 8 Pro. Ook zeven jaar dus. Zo wil Google eigenaars van een Pixel 8 (Pro) helpen om de volledige ondersteuningsperiode te overbruggen met hun toestel.

Als gebruiker kan je zelf of via een erkende reparateur herstellingen uitvoeren aan het batterij, het scherm en andere onderdelen die wel eens stuk kunnen gaan na jaren dagelijks gebruik. De onderdelen zijn eenvoudig zelf te verwijderen en vervangen uit het toestel. Google verduidelijkt enkel niet hoe het die onderdelen tot bij jou zal krijgen. Dit kan via erkende partners of gewoon rechtstreeks via de webshop.

Recht op reparatie

Het gulle gebaar van Google komt er grotendeels onder politieke druk. De Europese Commissie zette het recht op reparatie dit jaar op papier en zal elektronicafabrikanten ook actief aan de regels houden. In de Verenigde Staten wil men het voorbeeld van Europa volgen. De theorie strookt niet altijd met de praktijk. Apple beweert dat zijn nieuwe iPhones eenvoudig te herstellen zijn, maar wie dat al probeerde, komt tot een andere conclusie.

Google belooft voorlopig enkel reserve-onderdelen aan te bieden voor de Pixel 8-smartphones. Wie daar nog een Pixel Watch 2 of Buds Pro bijkoopt, heeft minder opties wanneer het apparaat stukgaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home