Google hervat uitrol van Chrome-updates

chrome

Het Google Chrome-team is klaar om updates voor de browser te hervatten. Die werden eerder deze maand tijdelijk gepauzeerd, terwijl het team zich aanpaste aan de nieuwe werkomstandigheden als gevolg van de coronacrisis.

Chrome 81 zou normaal op 17 maart verschijnen. De update werd uitgesteld om te voorkomen dat webontwikkelaars en systeembeheerders met ernstige verstoringen te maken zouden krijgen, terwijl bedrijven wereldwijd massaal overschakelden op thuiswerk om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Ook Googles eigen Chrome-team moest zich daardoor herorganiseren, waardoor het besloot om zijn vaste updateritme tijdelijk te pauzeren. Ondertussen is alles weer in gereedheid gebracht om de updates te hervatten, zo klinkt het in een blogpost.

Nieuwe timing

De stabiele versie van Chrome 81 zal vanaf 7 april worden uitgerold. In tussentijd verschijnt er volgende week nog een beveiligingsupdate voor de huidige stabiele versie, Chrome 80. Chrome 82 wordt dan weer volledig geschrapt en volledig opgenomen in Chrome 83. Die update wordt midden mei gelanceerd, zo’n drie weken vroeger dan aanvankelijk gepland.

De timing voor Chrome 84 wordt op een later moment bekendgemaakt, terwijl Google de situatie blijft evalueren. “We blijven nauwlettend in de gaten houden dat Chrome en Chrome OS stabiel, veilig en betrouwbaar werken”, besluit het Chrome-team.

Microsoft Edge

Ook Microsoft pauzeerde in nasleep van Google de release van versie 81 van zijn Edge-browser. Die is net als Chrome op Googles Chromium-engine gebaseerd en volgt daardoor hetzelfde versienummer. Microsoft stelde de update uit om “consistent te zijn met het Chromium-project”. Wellicht zullen dus ook de updates voor Edge binnenkort worden hervat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home