Google lanceert tool om bedrijven te migreren naar Chrome OS

chrome os chromebook

Vanaf vandaag kunnen organisaties de Chrome OS Readiness Tool downloaden om na te gaan welke Windows-toestellen klaar zijn voor een switch naar Chrome OS.

Naast een directe omschakeling naar Chrome OS toont de tool ook welke machines ondersteuning nodig hebben van VDI of Parallels Desktop. Om de juiste parameters te verzamelen, registreert de tool het applicatiegebruik. Google benadrukt dat geen enkele data wordt gedeeld. De gebruikte apps worden vergeleken met een geverifieerde database. Tot slot krijgt de IT-dienst een gedetailleerd rapport welke toestellen klaar zijn voor Chrome OS en welke virtualisatie nodig hebben om de overstap te maken.

Wie de denkoefening wil doen binnen zijn of haar bedrijf, kan de Chrome OS Readiness Tool hier kosteloos downloaden. Google benadrukt dat de tool systeemprestaties van Windows-toestellen niet beïnvloedt tijdens de analyseperiode.

Chrome Policy API

Om de tiende verjaardag van Chrome OS te vieren, laat Google weten dat vandaag meer dan 500 beleidsregels kunnen worden geconfigureerd in de Google Admin-console. Het afgelopen jaar werden er onder andere nieuwe beleidsregels geïntroduceerd rond security, updates, toegankelijkheid, bestanden delen in een netwerk. Alle regels worden toegepast volgens een algemeen ‘Google recommended’-principe, waarbij IT-admins enkel de acties moeten aanpassen die ze echt nodig hebben.

Om de enterprisemarkt te helpen om betere beleidsregels te hanteren, lanceet het de Chrome Policy API. Hiermee kunnen gebruikers- en printerinstellingen worden beheerd via een API en laathet gebruikers toe om instellingen te configureren via script of command line. Google wil deze functionaliteit later ook doortrekken naar apps, extensies en toestelinstellingen.

lees ook

Chrome OS wordt 10 jaar en krijgt nieuwe functies en facelift

Chromebooks krijgen ook een pak nieuwe functies met de lancering van Chrome OS versie 89 om het 10-jarig bestaan te vieren. Zo wordt de Phone Hub geïntroduceerd, een schermopnametool, een vernieuwde kladblok, frisse nieuwe icoontjes en meer. Lees ons volledige overzicht hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home