Google Chrome laat je eindelijk tabbladen groeperen

Chrome Tab Groups

Na meer dan anderhalf jaar ontwikkeling is Google eindelijk klaar om ondersteuning voor het groeperen van tabbladen naar zijn Chrome-browser uit te rollen. De functie is onderdeel van Chrome 83, dat volgende week uitkomt.

Google kondigt de functionaliteit en nakende beschikbaarheid aan in een blogpost. Chrome Tab Groups is reeds in ontwikkeling sinds november 2018 en is nu beschikbaar in de bétaversie van de browser, om vanaf volgende week via de stabiele versie naar het grote publiek uit te rollen.

Het probleem van te veel openstaande tabbladen is er eentje dat wellicht voor veel gebruikers bekend is. Dat zorgt ervoor dat je al snel het overzicht verliest. Chrome bood daar tot nu toe nog geen geschikte oplossing voor, waardoor een hele markt is ontstaan van externe browserextensies die het probleem wel aanpakken. Met de release van Chrome Tab Groups probeert Google nu zelf die leemte in te vullen.

De functie laat toe om tabbladen met een rechterklik te organiseren in groepen, die je kan labelen en via kleurcodering makkelijk van elkaar onderscheiden. Google heeft de functie de voorbije maanden met een beperkt aantal gebruikers getetst, en stelde vast dat vooral groepering volgens onderwerp of project populair is. Anderen gebruikten de functie evenwel ook om de urgentie waarmee een tabblad behandeld moet worden aan te geven.

Trage uitrol

Chrome Tab Groups is nu beschikbaar in de bétaversie van Chrome en wordt vanaf volgende week breed beschikbaar gemaakt via de stabiele release van Chrome 83 voor Windows, macOS, Linux en Chrome OS. Google wijst er wel op dat de uitrol traag zal verlopen, om de stabiliteit en prestaties te verzekeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home