Google breidt tweestapsverificatie met fysieke sleutel in G Suite verder uit

Google Titan Key

Google breidt de mogelijkheden voor tweestapsverificatie in G Suite verder uit. Zo wil het de verbeterde accountbeveiliging met een fysieke sleutel verder aanmoedigen.

Eerst en vooral worden de interfaces voor het installeren en gebruiken van een bluetooth- of USB-sleutel aangepast met nieuwe illustraties, tekst en instructies. Afhankelijk van de browser die je gebruikt, kan het verificatieproces er ook anders uitzien. “Eerder was de serviceprovider (Google) verantwoordelijk voor het tonen van deze dialogen. Nu is de webbrowser verantwoordelijk”, legt Google uit.

Wie een bluetooth-sleutel wil gebruiken voor verificatie, heeft daarvoor binnenkort niet langer Googles eigen Titan Security Key nodig. Google belooft dat de ondersteuning wordt uitgebreid naar meer externe bluetooth-sleutels. De uitgebreide compatibiliteit kan nu reeds via een flag worden geactiveerd op Linux.

De updates worden sinds 26 maart gradueel uitgerold naar alle G Suite-gebruikers. Het kan tot twee weken duren voor de uitrol helemaal is afgerond. G Suite-beheerders hoeven zelf niets te doen om de nieuwe interfaces en uitgebreide ondersteuning te activeren.

Gerelateerd: Google Titan Security Key: zet phishing volledig buitenspel

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home