Gigabyte kondigt eerste Brix-minicomputers met AMD Ryzen aan

Gigabyte introduceert Brix Extreme: een reeks van mini-pc’s die wordt aangedreven door AMD Ryzen 5000-cpu’s.

Gigabyte verfrist zijn aanbod van Brix-minipc’s. De Brix-reeks ontstond als een implementatie van het Intel NUC-concept, waarbij NUC staat voor Next Unit of Computing. De dingen nemen de vorm aan van een compact vierkant doosje dat handig met een VESA-mount achterop een scherm past. Gigabyte zet ze traditioneel in de markt als barebones-systemen, waarvoor je zelf nog opslag en geheugen moet voorzien.

Specificaties

De Brix-reeks wordt nu uitgebreid met Brix Extreme: Gigabytes eerste variatie van de mini-pc’s met AMD Ryzen-processors aan boord. Gigabyte kiest voor drie modellen gebaseerd op drie verschillende APU’s uit AMD’s Ryzen 5000U-line-up: de Ryzen 3 5300U, de Ryzen 5 5500U en de Ryzen 7 5700U. Deze chips hebben allemaal een TDP van 15 watt met respectievelijk vier, zes en acht rekenkernen voorzien van multithreading.

De blokjes zijn voorzien van de nodige aansluitingen met onder andere USB Type A en Type C (waarvan één keer met DisplayPort Alt Mode), HDMI-poorten, 2,5 Gbps Ethernet, mini DisplayPort en een hoofdtelefoonaansluiting. Binnenin vind je plaats voor twee SODIMM’s met een maximale capaciteit van 64 GB DDR4-geheugen. De M.2-SSD sluit je aan via PCIe 3.0.

De Brix-computers van Gigabyte komen in de loop van volgend jaar op de markt. De Taiwanese computerspecialist deelt nog geen adviesprijs mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home