Gigabyte Aero 14 en Aero 16 krijgen update met moderne chips en Pantone-branding

Gigabyte vernieuwt zijn laptops voor creatieve professionals. Zowel de Aero 14 als de grotere Aero 16 krijgen een update.

Gigabyte stopt de nieuwste processors van Intel in zijn laptops. Zowel de Gigabyte Aero 14 als de Aero 16 komen voortaan met Core-CPU’s van de dertiende generatie (Raptor Lake). Ook langs de GPU-kant kiest Gigabyte voor nieuw binnenwerk. Zo kan je de toestellen voortaan configureren met RTX 40-GPU’s. Gigabyte haalt daarvoor het Nvidia Studio-keurmerk binnen.

Oled-troef

Beide toestellen zijn beschikbaar met oled-panelen die volgens Gigabyte in de fabriek gekalibreerd worden. De fabrikant maakt zich sterk dat de DeltaE-waarde recht uit de doos onder de één zit: een straffe claim. Zegt dat cijfer je niets, weet dan dat DeltaE het verschil tussen de weergegeven en de echte kleur aanduidt, en dat iedere waarde onder de twee als erg kleur-echt geldt.

Het scherm moet de troef van deze laptops zijn. Je krijgt daarom 2,8K pixels met HDR 600-ondersteuning. Honderd procent van het DCI-P3-kleurenlandschap wordt ondersteund. Net als veel andere fabrikanten kiest Gigabyte voor een handige 16:10-schermverhouding. We lezen nog dat het scherm certificatie krijgt rond oogbescherming en blauw licht, dus wijzen er graag nog eens op dat de huidige wetenschappelijke consensus daarrond is dat het om kwakzalverij gaat.

Gigabyte stoeft nog met validatie door Pantone. Wat daar de meerwaarde van is, is niet meteen duidelijk. Pantone lijkt wel met succes een branding-businesstak uitgerold te hebben. Eerder zagen we ook al een samenwerking tussen de kleurenspecialist en Motorola.

Creatieve professionals

De laptops zijn helemaal gericht op creatieve professionals, maar mogen ook zelf gezien worden. Gigabyte wijst erop dat de Aero 14 Oled 1,49 kg weegt, wat best bescheiden is voor een krachtige laptop.

De twee toestellen zouden per direct beschikbaar zijn, al vinden we via de website van Gigabyte nog geen links naar Belgische verdelers die de laptop aanbieden. Een actuele adviesprijs kennen we dus niet, maar reken toch op ongeveer 1.700 euro inc. btw. voor als richtprijs, afhankelijk van de configuratie die je kiest natuurlijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home