Gebruikers klagen over slechte ontvangst iPhone XS

iPhone XS

De nieuwe iPhone XS ligt nog maar net in de schappen of er zijn al wat problemen gesignaleerd. Gebruikers klagen over gebrekkige ontvangst van LTE-signalen en wifi-netwerken. Dus moeten mensen dan even wachten met het overstappen op dit nieuwe model?

Het eerste probleem dat wordt gesignaleerd door gebruikers, is het aantal signaalbalken voor de mobiele data. Verschillende gebruikers hebben plots minder signaal op plaatsen waar ze voorheen altijd vijf balkjes hadden.

Ray Wang, oprichter van Constellation Research, stelt zich tegenover TechRepublic de vraag af of het gaat om een probleem bij het meten of dat er iets met de chip aan de hand is. Deze keer wordt er immers gebruik gemaakt van een Intel-modem in plaats van een Qualcomm-modem. Mocht het aan de chip liggen zal Apple dit waarschijnlijk in een software-update kunnen aanpakken. Dat zou dan met iOS 12.1 al opgelost kunnen worden.

Het andere probleem dat wordt gesignaleerd, is met betrekking tot de snelheid van de wifi. Sommige gebruikers merken dat hun apparaat standaard verbinding maakt met 2,4 GHz in plaats van 5 GHz. Die instelling kan evenwel handmatig worden aangepast, zodat alsnog de 5 GHz-band wordt gebruikt waar mogelijk.

Impact beperkt

Is dit nu een reden om te wachten met een eventuele upgrade? Wang geeft toe dat de problemen niet dermate groot zijn dat gebruikers een overstap moeten uitstellen. Bij dagelijks gebruik zouden de problemen nauwelijks opvallen. Alleen mensen die een iPhone professioneel gebruiken in tijd- en verbindingsgevoelige industrieën (zoals bijvoorbeeld de hulpdiensten) kunnen beter wachten tot Apple de problemen heeft aangepakt.

Elk jaar lanceert Apple na de grote vernieuwing van het design een S-versie. De iPhone XS is de vervanger van de iPhone X. Deze heeft hetzelfde 5,8 inchscherm (2.436 x 1.125 pixels) in een zeer soortgelijke behuizing en bevat onder meer een verbeterde dubbele camera en een nieuwe A12-chip. Daarnaast lanceerde Apple zijn grotere broer, de iPhone XS Max met een groter scherm van 6,5 inch, alsook een iets goedkopere iPhone XR.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home