G Suite, YouTube en andere Google-diensten plat na panne

Google

Zowat alle diensten van Google lagen rond de middag plat. De problemen waren wereldwijd, maar lijken nu grotendeels opgelost.  De zoekmachine bleef steeds bereikbaar.

Komt het uit de stal van Google, dan lag het op z’n achterwerk. Zowat alle diensten van de internetgigant ondervonden deze middag hinder, op de zoekmachine het advertentieplatform na. Toepassingen van G Suite waaronder Gmail functioneerden niet en ook YouTube was een tijdlang onbereikbaar. Op zijn statuspagina kleurde Google zowat alle statuslampjes rood.

De problemen deden zich wereldwijd volgens de gegevens van Downdetector. Die website kreeg op een kwartier tijd meer dan 100.000 meldingen van gebruikers van Gmail en YouTube, wat meteen illustreert hoe breed de diensten van Google geconsumeerd worden. Er leek geen verschil tussen professionele toepassingen en consumenten-applicaties.

Opgelost

Op de redactie konden we de storing rond 13u bevestigen. Intussen werkt voor ons alles opnieuw en geeft ook Google aan dat de problemen zijn verholpen. Ook op downdetector daalt het aantal meldingen. Het lijkt er dus op dat iemand bij Google kort op een heel verkeerde knop heeft gedrukt, maar die vergissing gelukkig snel opnieuw heeft rechtgezet.

Dat technologiereuzen zoals Google of Microsoft hinder ondervinden, komt vaker voor. Soms houden problemen ook langer aan. Doorgaans blijft downtime echter beperkt tot een set van specifieke diensten. Dat zowat heel het ecosysteem van Google korte tijd offline lag, is een zeldzaamheid.

Geraakte jij niet aan je kattenfilmpjes tijdens de eetpauze, of aan je mails tijdens het werk, of werd je genegeerd door je Google Assistant, dan weet je bij deze dat je niet alleen was. Wat de oorzaak van de panne is, weten we voorlopig niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home