Edge schakelt na Chrome ook over op 4-wekelijkse updatecyclus

Microsoft Edge

Vanaf september wil Microsoft zijn Edge-browser overschakelen op een snellere 4-wekelijkse updatecyclus.

Microsoft volgt hiermee Google Chrome, dat begin maart besliste om de updatecyclus naar vier weken te versnellen. De beslissing van Google komt er nadat het flinke verbeteringen heeft gezien in de test- en leverprocessen voor Chrome. Microsoft wil nu ook Google volgen en bereidt Edge voor op een nieuwe 4-wekelijkse cadans.

“Als medewerker binnen het Chromium-project kijken we uit naar de nieuwe 4-wekelijkse releasecyclus dat Google aangekondigd heeft om sneller innovaties naar gebruikers te leveren”, aldus Microsoft in een blogpost.

Langere cyclus voor bedrijven

De omschakeling naar de 4-wekelijkse cyclus gebeurt vanaf Edge 94 die gepland staat voor release in september. Google heeft zich dezelfde deadline opgelegd met een bredere Q3 en de Chrome 94-release.

Bedrijven die gebruik maken van Microsoft Edge, moeten zich ook aanpassen. De softwaregigant geeft IT-diensten de mogelijkheid om te opteren voor een langere releasecyclus binnen het bedrijf. De Extended Stable-planning levert een nieuwe release elke acht weken. Standaard wordt wel de 4-wekelijkse cyclus geïmplementeerd. Wie meer tijd wil, moet dat optioneel aanvinken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home